Agria förlänger samarbetsavtal med Flyinge

Agria Djurförsäkring och Flyinge förlänger sitt samarbetsavtal i ytterligare tre år. - Flyinge har spännande visioner om att bli norra Europas främsta mötesplats. Det är självklart att vi vill vara med och stötta en av Sveriges främsta anläggningar och utbildningscentrum inom sport och avel, säger Stefan Fur, affärsområdeschef för häst på Agria.

Flyinges runt 100 hästar är alla sedan länge försäkrade i Agria. Samarbetsavtalet är dock betydligt mer omfattande och innefattar tävlingar och kurser på Flyinge.

- Under året har Agria en hel del nyheter på gång och en del kommer att ske på Flyinge, säger Stefan hemlighetsfullt.

Flyinge grundades som nationalstuteri 1661 och här lever flera svenska hästtraditioner kvar, bland annat så är det den enda skola i landet där gamla ridkonster som tömkörning, a’ la Celle och tandemkörning lärs ut.

- För oss är det viktigt att stötta svensk hästkultur men också utveckling. På Flyinge utbildas framtidens hästmänniskor och anläggningen är unik, fortsätter Stefan.

Marianne Lilja Wittbom, VD på Flyinge, är också glad över det förnyade samarbetet:

- Agria står för många av de kärnvärden som vi också står för; hästkunnande, högkvalité och engagemang. Att ha Agria Djurförsäkring som samarbetspartner känns tryggt.

Agria Djurförsäkring kommer att delta på flera av Flyinges större evenemang. Närmast på PS Flyinge & Partners Hingstvisning den 22:e mars.