Agrias veterinärer

Hos Agria jobbar åtta veterinärer som har erfarenhet från olika områden. 

Lotta Möller

Jag arbetar heltid på Agria. Jag har arbetat som klinikveterinär sedan 1992, och har tidigare arbetat på Albano djursjukhus, Bagarmossens respektive Strömsholms Regiondjursjukhus. Jag tog min examen för specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar år 2000. Jag har specialistkompetens i internmedicin, hund och katt. På Agria tar jag främst hand om ärenden som rör katt, hund och smådjur.

Madeleine Agneborg

Jag arbetar heltid på Agria som Lantbruksveterinär. Min veterinärexamen tog jag 1992 och har sedan dess jobbat med lantbruksdjur och häst, de senaste 12 åren som lärare och klinikveterinär vid veterinärutbildningens Ambulatoriska klinik, Sveriges Lantbruksuniversitet Uppsala. Jag har också arbetat som veterinär hos Svensk Mjölk och som bitr. Länsveterinär, Stockholm.

Karl-Henrik Heimdahl

Jag jobbar 60% på Agrias hästavdelning sedan hösten 2014. Tog min veterinärexamen 1976 och har sedan dess varit kliniskt verksam i hästpraktik. Hade förmånen att gå ATGs allra första utbildningsomgång för att bli hästspecialist, varvid jag arbetade på Djursjukhusen i Skara och i Helsingborg, samt på SLU i Uppsala. Jobbade därefter i drygt 25 år på ATG hästklinik på Åby travbana i Mölndal där jag hade huvudansvaret för klinikens ridhästkunder. 2008 blev jag Avelschef på Flyinge AB och sedan 2011 är jag VD på SWB/ASVH ett uppdrag som jag innehar till 40% även under 2015. Jag arbetar ofta som FEI veterinär vid internationella tävlingar i Sverige som t.ex. Göteborg Horse Show och Falsterbo Horse Show. Är avelsintresserad och driver en egen mkt småskalig avel av hopphästar. Jag dömer häst i olika sammanhang som t.ex. fölvisningar och treårstester och var i drygt 20 år medlem och under 5 år ordförande i SWBs Avelsvärderingsnämnd för godkännande av avelshingstar.

Ulla Björnehammar

Jag blev veterinär 1981 efter att ha sadlat om från mellanstadielärare och var direkt inställd på att jobba uteslutande med smådjur. Detta har jag gjort på ett flertal kliniker o djursjukhus från Östersund i norr till Helsingborg i söder i olika positioner allt ifrån klinikveterinär till chefveterinär. Under 10 år drev jag tillsammans med en kollega privatpraktik i Uddevalla. 1990 tog jag initiativ till att bilda kattveterinärföreningen Jamaren som fortfarande är aktiv. 1994 fick jag min specialistkompetens i hundens o kattens sjukdomar. Jag har varit aktiv i Sveriges Veterinärförbund och ordförande i Sveriges Veterinärmedicinska Sällskap men också varit med och bildat Veterinärer i Sverige ViS där jag nu är medlem. Numera delar jag min tid mellan Agria och Hundstallet, en kul kombination av praktiskt arbete och den datorbaserade skaderegleringsverksamheten som givit mig en helt ny vinkel på det veterinära arbetet.

Anna Tranell Lindman

Jag arbetar heltid på Agria Sällskapsdjur. Jag har veterinärexamen sedan 1986 och tog examen för specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar 1996. Efter närmare trettio år på djursjukhus, varav de sista sjutton på Animalen i Södertälje valde jag en annan riktning i yrkeslivet. Jag kom till Agria 2017 och har tidigare samlat på mig en stor erfarenhet av medicinska utredningar, reproduktionssjukdomar, mjukdelskirurgi och ultraljud på hund och katt. Men även de små smådjuren som kaniner och marsvin har jag arbetat en del med.

Charlie Lindberg

Jag arbetar numer som konsult på Agria. Jag blev färdig veterinär 1973 och har specialistkompetens i hästens sjukdomar. När jag inte jobbar på Agria är jag kliniskt verksam på Evidensia Specialistdjursjukhuset i Helsingborg (stordjursavdelningen) och har även arbetat som banveterinär på trav och galopp. Jag är även medförfattare till flera böcker om hästhållning och hästhälsa och är medskribent i Tidningen Ridsport.