Tjuren Jaguar korad till vinnare av SIRE-priset

247 Bårarps Jaguar tog hem segern som den mest välmeriterade och tjusigaste tjuren 2013. Han blev därmed den första tjuren någonsin att få de ärofyllda SIRE-priset.

Den 24 oktober under Sveriges största lantbruksmässa korades vinnaren av SIRE-priset. Segern gick till 247 Bårarps Jaguar, som därmed blev den första tjur att tilldelas priset. Ägaren Olle Larsson från Troentorp, Skövde, var mycket nöjd och entusiastisk.

247 Bårarps Jaguar är en Herefordtjur på fyra år. Han har fina och välbalanserade avelsvärden som är särskilt positiva för mjölkproduktion och tillväxt.

247 Bårarps Jaguar är en fyraårig Herefordtjur

Till tonerna av introt från filmen "Stjärnornas krig" klev de elva finaldeltagande tjurarna in i utställningsringen på Elmia. Efter noga exteriörstuderande och funderande hade rasdomarna enats om vilka tjurar som skulle få deras poäng. När exteriörpoängen lagts ihop med poängen som baserats på tjurarnas avelsmeriter, stod det klart att Bårarps Jaguar tagit hem segern.

Jaguar får SIRE-priset 2013.

 

Priset, som är en resecheck på 15 000 kronor, kommer ägaren Olle troligtvis att lägga på en resa över Atlanten till Canada eller USA.

FAKTA SIRE-priset
  • SIRE står för svensk, individprövad, robust elittjur
  • Bakom priset står Agria Djurförsäkring och Svensk Köttrasprövning
  • Tjurarna bedöms för sina avelsmässiga meriter, samtidigt som de ska ha det rätta utseendet och utstrålningen i utställningsringen
  • Priset är en resecheck på 15 000 kronor
Publikens röst

I Agrias monter kunde besökarna på mässan rösta fram sin favorit bland de elva tjurarna. Vinnare under samtliga fyra dagar blev 79 Lans av Ryderna.

79 Lans av Ryderna vann publikens röst i Agrias monter

Presentation av de tävlande tjurarna
 

Gillar? 0 röster, ej betygssatt 0 av 0 gillade, NaN i betyg