Område: Katt Om Jul

Farliga julblommor

Om du har en katt som gärna äter på växter finns det några julblommor du ska vara försiktig med. En del växter och snittblommor som är vanliga under julen har nämligen irriterande växtsaft eller är giftiga för katter. Men det är ganska ovanligt att katter blir förgiftade. 

Artiklar
Julens faror för katten

Vackra paket, väldoftande blommor i fönstren och levande ljus. Julen är härlig, men kan också innebära fara för katter. Faktum är att i december drabbas flest katter av förgiftning och måste behandlas akut på klinik.

Artiklar
Giftiga växter för katten i advents- och juletid

Julrosor, hyacinter och amaryllis är exempel på växter som är vanliga i våra hem under jultider. Men se upp - alla dessa växter och fler därtill är giftiga för katter! Läs mer om vilka växter som är särskilt giftiga för katter här.

Artiklar
Tomten kommer även till fyrfotade familjemedlemmar

Nio av tio hund- och kattägare köper en julklapp till sina djur. De allra flesta ger bort en julklapp som kostar under hundra kronor. Oftast ligger det något som hunden eller katten kan äta eller leka med i paketet.

Artiklar
Julen en farlig helg för katten Hyacinter, levande ljus, julnötter och krusiga presentsnören. De hör alla julen till, men gör också julen farlig för Sveriges 1,2 miljoner katter. På Agrias webbplats presenteras de största hoten för våra fyrfotade vänner. Artiklar