Område: Hund Om Valp

Valp springer i gräset.
Valpar är jättegulliga och mysiga. Men har du koll på vad en valp egentligen innebär? Vi listar allt du kan tänkas behöva veta om valpar. Läs mer om populära valpnamn, träning för valpar, vad du bör tänka på när du skaffar valp och mycket mer. Se våra filmer, texter och missa framförallt inte vår valpskola här nedan!


Fredrik Steens valpskola: Rumsrenhet

DEL 2. Min första hund Iwan varken kissade eller bajsade inne en enda gång. Anledningen var att jag var ung och otroligt motiverad. Dessutom hade jag skaffat mig hunden utan mina föräldrars tillåtelse och var därför väldigt angelägen om att hunden inte skulle ställa till med något besvär.

Artiklar
Fredrik Steens valpskola: Valpar som bits

DEL 3. När en valp börjar känna sig hemma i sin nya bostad börjar den också att hitta på "bus". Det är fullkomligt naturligt och är egentligen inte bus. Det är valpens sätt att utveckla sig och att utforska sin omgivning. Att en valp hittar på bus är mer ett friskhetstecken än något annat.

Artiklar
Fredrik Steens valpskola på Agria.se

Har du blivit med valp? Fredrik Steen har skrivit en valpskola för Agria.se. I tio avsnitt tar han upp allt ifrån rumsrenhetsträning till hur du tränar inkallning och kontakt med valpen.  Här får du veta allt om hur du på bästa vis tar hand om din valp det första året. 

Artiklar
Fredrik Steens valpskola: Gå fot DEL 8. Att en hund ska gå ”fot” är inte samma sak som att den ska gå lugnt och fint under en promenad. Det är två helt skilda saker. Att gå ”fot” är lydnad, alltså något vi måste lära våra hundar och det tar tid och kräver en hel del träning. Men det är en rolig träning både för dig och valpen. Artiklar
Fredrik Steens valpskola: sitt och ligg DEL 7. Ibland får jag frågor av engagerade valpägare varför valpen inte kan sitta eller ligga när ägaren säger till. Man berättar för mig att man provat med en godis, att man provat att vara sträng, men inget hjälper. Artiklar
Fredrik Steens valpskola: Gå i koppel DEL 5. Hundar som drar i koppel är ett vanligt problem. Det är en av de vanligaste frågor jag får, hur lär jag min hund att gå fint i kopplet? Många blandar också ihop ”gå fint i kopplet” utan att dra, med att ”gå fot”. Det är två helt skilda saker. Artiklar
Fredrik Steens valpskola: Inkallning

DEL 4. Att äga en hund är underbart. Hunden ger dig så mycket glädje och sällskap. Men för att hunden ska njuta av livet precis som du så behöver den frihet. Hunden behöver kunna vara lös i skog och mark och bara springa fritt.

Artiklar
Fredrik Steens valpskola: Den första tiden

DEL 1. Nu när du fått hem din lilla valp börjar allvaret. Oavsett hur mycket du längtat efter din nya familjemedlem och oavsett vilka bilder du målat upp framför dig, så har du nu en hel del arbete framför dig.

Artiklar
Vilken hundras ska jag ha?

När du bestämt dig för att köpa hund är det dags att också komma fram till vilken ras som är bäst för dig. Här listar vi några viktiga frågor att ställa dig själv när du ska välja hundras.

Artiklar
Se Fredrik Steen ge råd till valpägare

I höst kan ni se Agrias bloggare Fredrik Steen i nya programmet Mitt liv som valp. Där ger han råd kring hur man bäst hanterar de utmaningar som kan uppstå med en ny fyrbent familjemedlem.

Artiklar