Område: Hund Om Uppfödare

Hunduppfödare på promenad med sina hundar.
Tycker du hunduppfödning är intressant? Vi listar infon för dig som är uppfödare, är nyfiken på att bli eller bara vill veta mer om hunduppfödning. Läs reportage från uppfödare, om kennlar, juridik för hunduppfödare och mycket mer. Öka dina hunduppfödarkunskaper här!

Avel och uppfödning – hund

Är du hunduppfödare eller bara vill veta mer om uppfödning och avel? Då har du hittat rätt. Har har vi samlat artiklar, podavsnitt och försäkringar anpassade efter dig som föder upp hundar. Missa inte heller vår hunduppfödarklubb - Agria Breeders Club.

Artiklar
Snart kommer nya Agria Breed Profiles

Under hösten börjar Agria Djurförsäkring släppa ny sjukdomsstatistik. Agria Breed Profiles innehåller värdefull information om vilka diagnoser som förekommer inom vilka raser, och hur raserna står sig hälsomässigt jämfört med andra raser. 

Artiklar
Juridik för hunduppfödare När du tagit din första kull och en valp registrerats i Svenska Kennelklubben är du bunden att följa de tre SKK- avtal som är förankrade i klubbens grundregler. Artiklar
”Reproduktion är det roligaste som finns” Det krävs en hel del planering, arbete och pengar ifall man istället för naturlig parning väljer att inseminera sin tik. Anledningarna att välja insemination är flera. På Djursjukhuset Albano arbetar Cecilia Hässler Pettersson som är en av de veterinärer i Sverige som får utföra artificiell insemination. Artiklar