Det är mycket att hålla koll på när man har hund. För att du inte ska missa något viktigt har vi listat bra saker att tänka på när det kommer till skötsel och vård av din hund.

Så sköter du om din hund

Få tips och råd hur du sköter om din hund på bästa sätt. Här ger vi råd om allt från hur du visiterar din hund till hur ofta du bör klippa hundens klor. Läs hela checklistan och få koll på viktiga råd för skötsel och vård.

Vaccinering

Vad ska jag vaccinera min hund mot och hur ofta? Den frågan ställer sig många hundägare. Här kan du läsa mer om vilka sjukdomar vi vaccinerar våra hundar mot i Sverige och vad rekommendationerna säger om när och hur ofta en hund behöver vaccineras.

Avmaskning

Hur ofta ska man avmaska en hund? Få koll på det här med avmaskning, läs mer om när du bör avmaska din hund och inte.

Borsta tänder

Visste du att även hundar behöver borsta tänderna? För att få starka och friska tänder och för att förhindra sjukdomar är tandborstning svaret. Lär dig hur du gör – steg för steg.

Pälsvård

Långhårig, korthårig, strävhårig eller släthårig. Det finns många olika typer av päls på hundar. För att du ska veta exakt hur du bör hantera just din hunds päls ger vi dig tipsen här. Få stenkoll på pälsvård här.

Skötsel av öron

Även hundens öron behöver rengöras ibland. Hör Agrias veterinär berätta om hur du rengör hundens öron och hur ofta det behövs göras.

Så klipper du hundens klor

Att klippa klorna på hund kan för många vara en jobbig upplevelse, både för hund och ägare. För att det ska gå så smärtfritt och enkelt som möjligt har vi en guide, där du steg för steg lär dig hur du på bästa sätt klipper hundens klor.

Första hjälpen för hund

Så här lär du dig att rädda livet på din hund och även hur du förhindrar att ett kritiskt tillstånd förvärras hos hunden. Läs veterinärens tips och känn dig tryggare om en sådan situation skulle uppstå.

Filmer med tips till hundägare

Föredrar du att se tipsen på film istället för att läsa? Inga problem, här har vi samlat våra filmklipp som visar hur du tar hand om din hund.