Tillbehör till hunden

Mat och vattenskål

Tänk praktiskt när du köper mat- och vattenskålar. Det är bra att ha skålar som är lätta att diska och är hållbara.

Hundbädd

Valp som vuxen hund behöver en lugn och skön plats där den kan få vila. Det kan vara bra att tänka på att köpa en bädd eller fäll som enkelt går att tvätta eller torka av om du köpt en valp, då det lätt kan hända olyckor. Många valpar gillar dessutom att tugga på bädden, så håll koll.

Halsband, sele, koppel

Ett koppel behöver alla hundägare ha hemma. Om man väljer sele eller halsband är olika. Välj det som passar dig och din hund bäst.

Halsband eller sele - så väljer du

Mat

Vad ska hunden äta? Oavsett om du köper en valp eller en äldre hund är det alltid bra att höra dig för vad hunden fått för foder innan. Om fodret hunden fått hos sin tidigare ägare eller uppfödare fungerat är det en bra idé att fortsätta ge samma i fortsättningen också.

Hundgodis

Något gott att belöna valpen eller den vuxna hunden med brukar vara populärt. Tänk på att det även är bra att belöna med exempelvis glada tillrop, lek och bus eller kanske en leksak!

Bajspåsar

Glöm inte att plocka upp efter hunden. Se därför till att ha bajspåsar redan från första dagen!

Få våra bästa tips och råd om hundköp
Ja tack, jag vill gärna få Agrias nyhetsbrev med erbjudanden och information.
Så behandlar vi personuppgifter

Du kan närsomhelst avregistrera dig från nyhetsbrevet genom att kontakta oss på telefon 0775-88 88 88 eller genom länken längst ner i nyhetsbrevet.

Det här kan också vara bra att ha

Tandborste

För att undvika att din valp får problem med tänderna när den blir äldre är det bra att vänja hunden att borsta tänderna redan som valp. Ta små steg i början och beröm för att göra tandborstning till en rolig grej för valpen.

Här kan du läsa mer om hur du borstar tänderna på din hund

Leksak

Den allra första tiden i hemmet kan valpen ha fullt upp med att lära känna sina nya familjemedlemmar och miljöer. Men den lilla valpen brukar snabbt börja undersöka både skor och möbler med sina vassa tänder. Leksaker är bra både för att undvika att valpen tuggar på oönskade saker, men också för att leka med både själv och tillsammans med sina ägare. Även den vuxna hunden uppskattar leksaker. Här finns det mycket att välja på, allt från aktiveringsleksaker till mjukisdjur.

Klotång

Precis som med tandborstning är det bra att vänja valpen vid tidig ålder med kloklippning. Börja försiktigt och ta det i valpens tempo för att inte kloklippning ska bli något jobbigt för hunden.

Så klipper du klorna på din hund

Redskap för pälsvård

Vissa hundar behöver knappt någon pälsvård alls, medan andra behöver daglig skötsel av pälsen. Ta reda på vad som krävs just för din hund och se till att du har verktygen som krävs hemma. Det kan röra sig om allt från hundschampo till olika typer av borstar.