Område: Häst Om Ponnyklubben tipsar

Äntligen dags för Ponnyklubbens träningsläger!

För femte året i rad anordnar Agrias Ponnyklubb träningsläger under sommaren 2019. Alla är välkomna på lägret, medlem eller inte. Du som är medlem i Agrias Ponnyklubb får dock 500 kronor rabatt på priset.

Artiklar
Vad ska du tänka på när mörkret faller?

Ponnyer är vanedjur och det är väldigt viktigt att vi tänker till lite extra den här tiden på året när det fort blir mörkt.

Artiklar
Gör ponnyn fin till träning och tävling

Ponnyer är väldigt bra på att smutsa ner sig och även om du badar ponnyn kvällen innan din ponny ska vara fin är det väldigt lätt att den är smutsig på morgonen. Här får du några av våra bästa tips för att få en skinande ren ponny på tävlingsdagen!

Artiklar
Vad ska du tänka på när du leder din ponny?

Hästar är flyktdjur och många olyckor händer vid hantering av hästen eller ponnyn. I den här artikeln får du tips på hur du leder och hanterar din häst på rätt sätt så att det blir säkert för er båda.

Artiklar
Stallapotek kan rädda hästens liv

Att snabbt kunna ge första hjälpen om hästen skadas kan vara viktigt  om hästen skadas. Därför är det viktigt att ha ett bra stallapotek hemma som innehåller det viktigast. Inför hösten kan det vara klokt att se över innehållet i stallapoteket så att allt som behövs finns i.

Artiklar
Tips inför lastning och transport med häst

Att åka iväg med ponny kan vara ett roligt äventyr, allt ifrån att packa utrustningen till att lasta och åka iväg. Men det finns också risker och det är därför viktigt att tänka på säkerheten vid lastning och körning. Oavsett om du rider på ridskola eller har egen ponny så kan det vara bra att få några tänkbara råd.

Artiklar
Att göra iordning stallet inför hösten

Hösten närmar sig med besked och nu är det snart dags för hästar och ponnyer att flytta in i stallet. Här ger dressyrryttaren Emelie Brolin tips på vad som är bra att tänka på när du gör iordning stallet inför hösten.

Artiklar
Agrias ponnyklubb på Falsterbo Horse Show!

Falsterbo Horse Show närmar sig med stormsteg och nästa vecka är det äntligen dags! Agrias ponnyklubb finns självklart på plats med massor av roliga aktiviteter under veckan. Missa inte att hälsa på oss om du är på plats!

Artiklar