Område: Häst Om Clinic

Gå på clinics med ryttare i världsklass!

Vi börjar det nya året på bästa sätt - med clinics med tre ryttare i världsklass! Kom och se Douglas Lindelöw, Jens Fredricson eller Patrik Kittel hålla clinics på olika ridklubbar runt om i Sverige med olika teman.

Kom igång med tömkörning!

Att rehabilitera en häst handlar ofta om att bryta mönster. I Agrias kom-igång-clinic i Falsterbo presenterade förbundskapten Bo Jenå hur man kan sätta igång hästen med tömkörning.

Adelinde tipsar: Fartkontroll och tänka framåt!

Adelinde Cornelissen, en av världens bästa dressyrryttare, höll en clinic i Stockholm. Här ger vi dig hennes tips och råd för att förbättra din dressyrridning.

Agria on tour - profilryttarna avslöjade värdefulla knep

Douglas Lindelöw rider aldrig med spö och Angelica Augustsson står alltid i fältsits när hon travar cavaletti. I gårkväll höll hästexperter från hela Europa en clinic om hur de når sina mål.

Kyra Kyrklund pratade om jordgubbsylt och samling

Under drygt en timme berättade den nyblivna professorn i ridkonst, Kyra Kyrklund, om vad man som ryttare bör tänka på för att få en välutbildad häst.

Från unghäst till Grand Prix

Djursholms ridskola var fullsatt när Louise Nathhorst och Tinne Vilhelmson Silfvén höll clinicen Från unghäst till Grand Prix. ”Don efter person” var kvällens slagord.

Dressyr Angelicas recept för framgång

Kontroll, noggrannhet och mycket dressyr är Angelica Augustssons recept för framgång. – Det är viktigt att vara väldigt noggrann och ha en plan för varje häst, att inte rida för ridandets skull.

Tips på löshoppning inför 3-årstestet

Lars Berglund höll tidigare i vår en uppskattad löshoppningsclinic på Suderbys Gård där han varvade teori och praktik. Som unghästdomare vid löshoppning kunde han ge tips på hur man matchar sin unghäst till 3-årsteste...

Kristian von Krusenstierna föreläser om hållbara hästar

Hästkliniken Södertörn i samarbete med Agria Djurförsäkring anordnade en föreläsning och clinic i ämnet hållbarhet. Dressyrryttaren Kristian von Krusenstierna var på plats och delade med sig av sin kunskap om hållbarh...

Andreas Helgstrand vill få Sverige att tänka framåt

Den danske toppryttaren Andreas Helgstrand höll under Göteborg Horse Show 2011 en clinic i Scandinavium som handlade om träning av den unga hästen. Den röda tråden genom hela clinicen var ”framåt, framåt, framåt”, ett...