Smådjursförsäkring

Gå direkt till:

Det bästa med vår smådjursförsäkring

  • Välj ersättningsbelopp som passar dig
  • Samma veterinärvårdsbelopp hela djurets liv
  • Få bonus för skadefria år

Köp din försäkring här

Få ersättning för dina kostnader hos veterinären med en smådjursförsäkring. Med vår försäkring kan du känna dig trygg om ditt djur blir sjuk eller skadad.

Vi gör det enkelt att vara trygg!

Läs mer om smådjursförsäkringen och vilka djur du kan försäkra

Spara pengar med en försäkring

 Diagnos  Kostnad   Agria ersätter  Din självrisk *

Urinsten

5 046 3 260 1 786
Hudtumör 3 373 2 005 1 368
Avmagring 3 501 2 101 1 400

* Exemplet är beräknat i kronor och räknat på Agria Veterinärvård med 700 kronor i fast självrisk och 25 procent i rörlig självrisk. 

Detta är endast ett exempel på självrisk och inte faktiska kostnader hos veterinären. Kostnaderna kan variera kraftigt bland annat beroende på klinik och extra kostnader som jouravgift.

Om det värsta skulle hända

Gör din försäkring ännu tryggare. Med en livförsäkring får du ersättning om ditt djur dör eller behöver avlivas.

Smådjur

Du kan köpa en livförsäkring för ditt djur om det är ID- eller chipmärkt. Lägsta livbelopp är 1 000 kronor och högsta är 5 000 kronor.

Fågel

Du kan köpa en livförsäkring för din fågel om den är ringmärkt eller chipmärkt. Lägsta liversättningsbelopp är 1 000 kronor. För livförsäkringsbelopp över 20 000 kronor krävs ett veterinärintyg som inte får vara äldre än 30 dagar den dagen försäkringen börjar gälla.

Räkna och köp försäkring

Utöka din försäkring

Med våra tillägg får du ett ännu bättre skydd för ditt djur.

Detta tillägg är för dig som vill få ersättning för receptbelagda mediciner.

  • Ersätter receptbelagd medicin upp till 1 500 kronor per år
  • Kostar 90 kronor per år

Din del av kostnaden

Självrisken är den del av veterinärvårdskostnaden som du betalar själv. Självrisken består av en fast och en rörlig del.

Den fasta självrisken betalar du endast en gång under en period på 125 dagar, oavsett antal veterinärbesök och även om det är olika skador. Den rörliga självrisken betalar du däremot vid varje besök och dras från de veterinärkostnader som överstiger den fasta självrisken.

Fast självrisk:

700 kr

Rörlig självrisk:

25 %

Ett exempel på självrisk
Marsvinet Loppan har svalt ett främmande föremål och behöver uppsöka veterinär. Kostnaden är 6 970 kronor. Med en försäkring betalar Loppans husse och matte endast 2 268 kronor i självrisk medan Agria står för resten av kostnaden, det vill säga 4 703 kronor. Utan försäkring hade Loppans husse och matte fått stå för hela veterinärvårdskostnaden själv.

Få högre ersättning om ditt djur varit skadefritt

Hur mycket ersätter försäkringen? Vad gäller försäkringen för? Varför ska jag försäkra mitt djur? Svar på dessa frågor och många fler hittar du i vår sammanställning av de vanligaste frågorna om smådjursförsäkring. 

Vanliga frågor och svar om smådjursförsäkring

2018 års villkor gäller från den 1 april 2018. Om du tecknade din försäkring den 1 april 2018 eller senare gäller villkoret för 2018. Tecknade du din försäkring tidigare är det villkoret för 2017 som gäller fram till din försäkrings förnyelse. Då börjar 2018 års villkor gälla. Din försäkring förnyas varje år samma månad som du tecknade din försäkring.

Agria erbjuder specialförsäkringen Agria Leveransförsäkring. Den gäller för dig som köper ditt djur från ett djurhem eller i butik som Agria samarbetar med. Denna försäkring går inte att köpa på webben.

Agria Leveransförsäkring

Agriashop

Handla produkter i vår webbshop

I AgriaShop hittar du produkter till bra priser som passar både dig och ditt smådjur.

AgriaShop

Rabatt

Rabatt på försäkringen

Agria erbjuder flera olika rabatter för ditt djur.

Till rabatterna

Agriakortet

Lägre fast självrisk med Agriakortet

Förenkla ditt besök hos veterinären och ta del av många fina förmåner och rabatter.

Ansök om Agriakortet här