Hemlösa katter vill ha en andra chans

Ska du skaffa katt? Då kan det vara ett alternativ att ge en hemlös katt en andra chans. Det finns ungefär 100 000 hemlösa katter i Sverige. En del har lämnats åt sitt öde av ägare som tröttnat, andra har blivit födda ute av hemlösa honkatter.

Ingen vet säkert exakt hur många hemlösa katter det finns i landet. Uppskattningsvis rör det sig om ungefär 100 000 katter och varje vår föder tusentals hemlösa honkatter sina kattungar till en oviss framtid. Funderar du på att köpa en katt? Om du inte är ute efter en specifik ras kan det vara ett bra alternativ att adoptera en hemlös katt.

Många katthem är fulla av hemlösa katter

Det finns många katthem du kan vända dig till om du vill ge en hemlös katt en andra chans i livet. Där finns allt från kattungar till äldre katter. En del har haft kärleksfulla hem tidigare men behövt flytta därifrån, andra har levt länge på egen tass. Stockholms Katthem är en av alla de ideella föreningar i landet som omhändertar och omplacerar hemlösa katter. Vi tog med Anders Bagge dit och lät honom träffa både katter och personal. 

Fördelar med att adoptera en vuxen katt

Runt om i landet finns många katthem där katter sitter i väntan på nya hem. Tanken på en liten gullig kattunge kan vara nästintill oemotståndlig, men det finns fördelar med att välja att välkomna en vuxen katt i familjen.  Väljer du en vuxen katt från ett katthem kan du till exempel besöka katten innan du bestämmer dig och få ett intryck om kattens personlighet, om ni passar ihop.

Det är väldigt lätt att bli förtjust i en katt vare sig den är ung eller gammal. Glöm inte att du som kattägare ansvarar för att katten ska få en lycklig och trygg uppväxt.

Gillar? 98 av 105 gillade, 4,7 i betyg