Få våra bästa tips och råd om kattköp
Ja tack, jag vill gärna få Agrias nyhetsbrev med erbjudanden och information.
Så behandlar vi personuppgifter

Du kan närsomhelst avregistrera dig från nyhetsbrevet genom att kontakta oss på telefon 0775-88 88 88 eller genom länken längst ner i nyhetsbrevet. 

Det finns 100 000 hemlösa katter 

Ingen vet säkert exakt hur många hemlösa katter det finns i landet, men uppskattningsvis rör det sig om ungefär 100 000 katter. Varje vår föder tusentals hemlösa honkatter sina kattungar till en oviss framtid. Funderar du på att köpa katt? Då kan det vara ett bra alternativ att adoptera en hemlös katt.

Många katthem är överfulla

Det finns många katthem du kan vända dig till om du vill ge en hemlös katt en andra chans i livet. Med hjälp av en enkel sökning på internet tar det inte många minuter att hitta ett katthem som ligger i din stad. Nästa steg är sedan att kontakta katthemmet för att ta reda på om de har någon katt som kan passa dig. Om så är fallet brukar man få boka en tid för att komma och hälsa på. 

Alla sorters katter brukar finnas representerade på katthemmen. Allt från kattungar till seniorer. En del har haft kärleksfulla hem tidigare men behövt flytta därifrån, andra har levt länge på egen tass. Somliga är väldigt blyga och söker ett lugnt hem  medan andra älskar att busa och vill ha ett aktivt liv.

Fördelar med att adoptera en vuxen katt

Tanken på en liten gullig kattunge kan vara nästintill oemotståndlig. Men det finns fördelar med att välja att välkomna en vuxen katt i familjen. Väljer du en lite äldre katt från ett katthem kan du besöka katten flera gånger innan du bestämmer dig och på så vis få en bra uppfattning om kattens personlighet.

Kika in bakom kulisserna på Stockholm Katthem

Stockholms Katthem är en av alla de ideella föreningar i landet som omhändertar och omplacerar hemlösa katter. Vi tog med Anders Bagge dit för att få veta mer om deras verksamhet.