Kattartiklar

Tjocka katter mår sämre
2017-06-21 Övervikt är ett vanligt problem som kan ge upphov till allvarliga sjukdomar och förkorta kattens liv. Det finns ingen säker statistik men ungefär 20-40 procent av Sveriges katter är överviktiga.
Öppettider i midsommar
2017-06-19 Midsommar, fredag den 23 juni är vårt kundcenter stängt. Du når givetvis ditt Agriaombud om du har frågor eller funderingar. Skadeanmälan gör du på Mitt Agria.
Farligaste tiden på året för katterna
2017-06-14 Sommarmånaderna är härliga, men också farliga. Enligt Agrias statistik ökar antalet traumatiska skador hos katt med 33 procent under sommaren.
Läkemedel som är farliga för din katt
2017-05-11 De flesta katter är väldigt försiktiga med vad de stoppar i sig. Trots det kan det hända att katten får i sig olämpligheter. Om din katt får i sig läkemedel ämnade för människor finns det risk att katten blir förgiftad.
Populäraste kattnamnen just nu
2017-05-11 Att bestämma vad katten ska heta kan vara svårt. Här listar vi de 40 populäraste kattnamnen så att du kan få inspiration till ditt beslut. Har du en Maja, Smulan, Sigge eller Nisse hemma? Då är du inte ensam. 
Kräkningar och diarré hos katt
2017-05-04 Den vanligaste anledningen till att katter drabbas av kräkningar eller diarré är att de ätit något som de inte borde. Problemen går ofta över inom några dagar, men det kan hända att katten behöver tas till en veterinä...
Skydda din hund och katt mot fästingar
2017-05-02 Våren är här och därmed har fästingarna vaknat till liv på allvar. Såväl hundar som katter kan drabbas av fästingburna sjukdomar. Så här känner du igen symptomen och undviker sjukdomarna. 
Påskpynt & liljor – dödsfälla för katten
2017-04-12 Påsken nalkas med stormsteg och vi gläds åt blommande påskliljor och vackert pynt inomhus. Men se upp – vissa blommor är giftiga och pyntet kan bli en mardröm i en lekfull katts mage.
Lyckad insamling till kastration
2017-04-11 Det är viktigt att kastrera katter som inte ska användas i avel. För att uppmärksamma detta skänkte Agria i slutet av mars 50 kronor för varje sålt Agriaarmband direkt till kastration av hemlösa katter. 
Ta hand om katten - så gör du!
2017-03-29 En del vanliga skador och sjukdomar går att förebygga om du tar väl hand om din katt. Brukar du borsta kattens tänder och göra regelbundna hälsokontroller?