Kattartiklar

Se till att utekatten syns i mörkret
2017-09-20 Om du har utekatt och bor i närheten av en trafikerad väg är det viktigt att du ser till att den syns i mörkret. Ett halsband med reflexer eller lampor kan förhindra många olyckor. 
Kastrera katten – varför det?
2017-09-18 Många avstår från att kastrera sin katt i tron att katter mår bäst av att vara okastrerade. Men ska du inte använda din katt i avel finns flera bra skäl att överväga kastration.
En katt till - en bra idé?
2017-09-15 Många kattägare har nog någon gång funderat på att skaffa ytterligare en katt. Det blir dubbelt så mycket gos, men att utöka familjen med en ny vän är ett stort beslut. Det finns mycket att tänka på när man tar hem en...
FORL – tandsjukdom hos katt
2017-09-12 Katter kan drabbas av en relativt vanlig tandsjukdom som heter FORL. Sjukdomen yttrar sig i att tandens emalj skadas och att tanden bryts av nära tandköttet, vilket leder till stor smärta hos katten. 
FORL – tandsjukdom hos katt
2017-09-12 Katter kan drabbas av en relativt vanlig tandsjukdom som heter FORL. Sjukdomen yttrar sig i att tandens emalj skadas och att tanden bryts av nära tandköttet, vilket leder till stor smärta hos katten. 
Hemlösa katter vill ha en andra chans
2017-09-08 Uppskattningsvis finns 100 000 hemlösa katter i Sverige. En del har lämnats åt sitt öde av ägare som tröttnat, andra har blivit födda ute av hemlösa honkatter. Ska du skaffa katt? Då kan det vara ett alternativ att ge...
Vad ska katten vaccineras mot?
2017-09-08 För att undvika att katten blir sjuk bör den vaccineras mot kattpest och kattsnuva/kattinfluensa. Det finns också olika tilläggsvaccin mot till exempel rabies och klamydia.
Finns det en koppling mellan torrfoder och diabetes?
2017-08-30 Forskare vid Sveriges lantbruksuniversitet har undersökt riskfaktorer hos katt och kommit fram till att det kan finnas en koppling mellan vilket foder katten äter och risken att drabbas av diabetes. Men än behövs mer ...
Katt i familjen - bra idé enligt forskare
2017-08-15 Många djurägare upplever att deras husdjur får dem att må bättre och idag finns forskning som bekräftar detta. Allt fler vetenskapliga undersökningar visar att katter och andra sällskapsdjur kan förbättra människors h...
Tips inför kattköpet
2017-08-09 Om du går i kattköpartankar nu efter semestern är du inte ensam. När du väl tagit beslutet att utöka familjen med en lurvig familjemedlem är det mycket att tänka på. Här är fem tips för ett tryggt kattköp.