Kattartiklar

Öppettider jul & nyår
2018-12-10 Få koll på Agria Kundcenters öppettider för jul och nyår. Du når givetvis ditt Agriaombud om du har frågor eller funderingar även när Kundcenter har stängt. Skadeanmälan kan du göra på Mitt Agria.
Forskning till nytta för katternas hälsa
2018-11-06 Vilken gemensam nämnare har forskning om vaccin för FIP, diabetes och fetma på katt, ledåkommor och tandsmärta? De är alla finansierade via Agrias forskningsfond, som nu firar 80 år.
Forskning om diabetes på katt
2018-11-06 Agrias forskningsfond bidrar till forskning för friskare katter. Här hittar du ett exempel på vad forskningen bidragit till när det kommer till diabetes hos katter. Läs mer om diabetesforskningen här.
Vad göra om du kör på en katt?
2018-10-22 Varje år blir hundratals katter påkörda av bilar eller andra fordon. Hur ska man agera om olyckan är framme? Här kommer tips från Agria Djurförsäkring.
Reflexer räddar livet på hund och katt
2018-10-15 Varje dag dödas eller skadas minst en hund i trafiken. Katter är än mer drabbade med hundratals skadade varje månad och dagliga olyckor med dödlig utgång. Det visar skadestatistik från Agria Djurförsäkring. Det är dys...
Ökad hygien minskar dödlig virussjukdom bland katter
2018-10-11 FIP, feline infektiös peritonit, är namnet på en ganska okänd, obotlig virussjukdom bland katter. Men det finns förbyggande åtgärder som kan skydda dina katter. Här bjuder Agria Djurförsäkring på tips.
Rosa produkter till stöd för forskning
2018-10-10 Precis som bröstcancer är en vanlig diagnos hos kvinnor så är juvertumör en vanlig diagnos hos både honkatter och tikar. För att stötta forskning sålde Agria rosa produkter till förmån för forskning i oktober.
Agriaarmbandet - För alla hemlösa katter
2018-09-30 Det finns ungefär 100 000 hemlösa katter i Sverige. Katter som är i behov av kärlek, vård och tak över huvudet. Vill du hjälpa oss att hjälpa? För varje Agriaarmband som säljs fram till första advent skänker Agria 50 ...
Adoptera en hemlös katt
2018-09-10 Det finns ungefär 100 000 hemlösa katter i Sverige. En del har lämnats åt sitt öde av ägare som tröttnat, andra har blivit födda ute. Ska du skaffa katt? Då kan det vara ett alternativ att ge en hemlös katt en andra c...
Avel och uppfödning – katt
2018-09-03 Föder du upp katter eller är intresserad av kattavel och uppfödning? Då är detta sidan för dig. Här har vi samlat artiklar, information, uppfödarklubb och försäkringar anpassade efter dig som föder upp katter.