Kattartiklar

Köp Agriaarmbandet - hjälp katthem kastrera
2017-03-20

Det är viktigt att hålla okastrerade katter inomhus. Speciellt på våren då många honkatter löper. För att uppmärksamma detta skänker Agria i mars 50 kronor för varje sålt Agriaarmband direkt till kastration av hemlösa katter. 

Har katten blivit kärlekskrank?
2017-03-16

Våren och ljuset är här och den annars så lugna och härliga honkatten blir plötsligt som förbytt.  Hon skriker och ylar, rullar runt på golvet och skvätter inomhus - hon har helt enkelt blivit en marskatt. Och risken är stor för oönskade tillskott. 

Redaktör till sociala medier och webb
2017-03-16

Med flera hundra tusen kundmöten varje månad är internet den absolut största kundmöteskanalen och kundernas förväntningar på våra digitala tjänster är höga och ökar i snabb takt. Till Agria Djurförsäkring söker vi dig som är nyfiken och kommunikativ med stort intresse för en föränderlig värld. Du brinner för digital kommunikation och din nyfikenhet driver dig att ständigt testa nya digitala tjänster. 

Tips inför kattköpet
2017-03-10

Om du går i kattköpartankar nu på våren är du inte ensam. När du väl tagit beslutet att utöka familjen med en lurvig familjemedlem är det mycket att tänka på. Här är fem tips för ett tryggt kattköp.

Läkemedel som är farliga för din katt
2017-02-27 De flesta katter är väldigt försiktiga med vad de stoppar i sig. Trots det kan det hända att katten får i sig olämpligheter. Om din katt får i sig läkemedel ämnade för människor finns det risk att katten blir förgiftad.
Sveriges nyaste kattraser
2017-02-21

De vanligaste raserna känner nog majoriteten av landets kattälskare till. Men visste du att det finns fyrtiofem godkända kattraser i Sverige, och utöver det tre preliminärt godkända? Här är en lista med Sveriges nyaste kattraser. 

4,6 miljoner kronor till friskare djur
2017-02-17

I år bidrar Agria och SKK forskningsfonds med 4,6 miljoner kronor till forskning för friskare hundar och katter. Tolv av projekten är nya för i år, medan resterande handlar om pågående projekt som har fått förlängd finansiering.

Utfodra din katt på bästa sätt
2017-02-13 Det var inte länge sedan katter livnärde sig på enbart möss och småfåglar. Idag finns ett enormt utbud av kattfoder. Trots att fodertillverkarna utlovar guld och gröna skogar kan det vara svårt att veta hur du på bästa sätt utfodrar din katt så att den inte får brist på exempelvis taurin.
Katter i riskzonen för diabetes
2017-02-03

Har du en innekatt som inte rör på sig tillräckligt och dessutom blivit lite väl rund om magen? Då befinner den sig i riskgruppen för att drabbas av diabetes.  Men som kattägare har du goda möjligheter att undvika att just din katt blir sjuk. I Pälspodden berättar Sveriges främsta expert på kattdiabetes hur du kan bidra till att katten behåller hälsan. 

Populäraste kattnamnen just nu
2017-01-31

Att bestämma vad katten ska heta kan vara svårt. Här listar vi de 40 populäraste kattnamnen så att du kan få inspiration till ditt beslut. Har du en Maja, Smulan, Sigge eller Nisse hemma? Då är du inte ensam.