Kattartiklar

Kundcenters öppettider Kristi himmelsfärd
2017-05-22

Se våra öppettider under Kristi himmelfärd. Du når givetvis ditt Agriaombud om du har frågor eller funderingar. Skadeanmälan gör du på Mitt Agria.

Läkemedel som är farliga för din katt
2017-05-11 De flesta katter är väldigt försiktiga med vad de stoppar i sig. Trots det kan det hända att katten får i sig olämpligheter. Om din katt får i sig läkemedel ämnade för människor finns det risk att katten blir förgiftad.
Populäraste kattnamnen just nu
2017-05-11

Att bestämma vad katten ska heta kan vara svårt. Här listar vi de 40 populäraste kattnamnen så att du kan få inspiration till ditt beslut. Har du en Maja, Smulan, Sigge eller Nisse hemma? Då är du inte ensam. 

Kräkningar och diarré hos katt
2017-05-04

Den vanligaste anledningen till att katter drabbas av kräkningar eller diarré är att de ätit något som de inte borde. Problemen går ofta över inom några dagar, men det kan hända att katten behöver tas till en veterinär. Här berättar vi om hur du kan hjälpa katten på bättringsvägen.

Skydda din hund och katt mot fästingar
2017-05-02

Våren är här och därmed har fästingarna vaknat till liv på allvar. Såväl hundar som katter kan drabbas av fästingburna sjukdomar. Så här känner du igen symptomen och undviker sjukdomarna. 

Påskpynt & liljor – dödsfälla för katten
2017-04-12

Påsken nalkas med stormsteg och vi gläds åt blommande påskliljor och vackert pynt inomhus. Men se upp – vissa blommor är giftiga och pyntet kan bli en mardröm i en lekfull katts mage.

Lyckad insamling till kastration
2017-04-11

Det är viktigt att kastrera katter som inte ska användas i avel. För att uppmärksamma detta skänkte Agria i slutet av mars 50 kronor för varje sålt Agriaarmband direkt till kastration av hemlösa katter. 

Ta hand om katten - så gör du!
2017-03-29

En del vanliga skador och sjukdomar går att förebygga om du tar väl hand om din katt. Brukar du borsta kattens tänder och göra regelbundna hälsokontroller? 

Köp Agriaarmbandet - hjälp katthem kastrera
2017-03-20

Det är viktigt att hålla okastrerade katter inomhus. Speciellt på våren då många honkatter löper. För att uppmärksamma detta skänker Agria i mars 50 kronor för varje sålt Agriaarmband direkt till kastration av hemlösa katter. 

Har katten blivit kärlekskrank?
2017-03-16

Våren och ljuset är här och den annars så lugna och härliga honkatten blir plötsligt som förbytt.  Hon skriker och ylar, rullar runt på golvet och skvätter inomhus - hon har helt enkelt blivit en marskatt. Och risken är stor för oönskade tillskott.