Kattartiklar

Transportera katten i bur
2018-06-12 På sommaren åker många till sommarstället för att njuta av semestern. Då är det klart att katten ska få följa med. Men för att katten ska må bra under resan dit finns det några saker du ska tänka på. Bland annat ska k...
Bra att ha hemma när du köper katt
2018-06-07 Vad behöver jag ha hemma när jag skaffar katt? Här får du tips på tillbehör och utrustning som är bra att ha när du får hem din katt eller kattunge.
Kattslagsmål vanligare på sommaren
2018-06-05 På sommaren spenderar utekatter många av dygnets timmar under bar himmel. Då är det inte ovanligt att de råkar i konflikt med varandra, vilket kan ge både bitskador och bölder. Det här ska du tänka på som kattägare. 
Fästingsäsongen har börjat för utekatterna
2018-05-28 Till många kattägares fasa är fästingsäsongen här igen. Bor du i ett fästingtätt område gäller det att skydda katten så gott det går. Det finns preparat att ta hjälp av - men var noga med vilket du använder. 
Näta in balkongen & undvik fallolyckor
2018-05-16 Varje vår och sommar skadas hundratals katter när de ramlar ner från balkonger. Se till att kattsäkra din balkong och dina fönster för att undvika att din katt ramlar ner och skadar sig.
Om du hittar en hemlös katt
2018-05-08 Har du hittat en hemlös katt? Eller en katt du misstänker har kommit på villovägar? Försök locka till dig katten och börja med att kontrollera om den har en ägare.  Katter klarar sig inte utan mänsklig omsorg i längde...
Kom ihåg att ID-märka din katt
2018-05-02 En ID-märkt katt kan lätt identifieras och återförenas med sin ägare om den skulle försvinna eller skadas. Välj mellan örontatuering eller ID-märkning med chip, eller kombinera båda.
Katt i familjen - bra idé enligt forskare
2018-04-20 Många djurägare upplever att deras husdjur får dem att må bättre och idag finns forskning som bekräftar detta. Allt fler vetenskapliga undersökningar visar att katter och andra sällskapsdjur kan förbättra människors h...
Sök pengar ur forskningsfonden
2018-04-03 Nu är det dags att söka pengar ur Agrias och SKKs Forskningsfond för 2019. Forskar du på hund och katt? Skicka in din ansökan idag. Ansökningssystemet är öppet mellan den 1-30 april. 
Varning för marskatter
2018-03-14 Den här tiden på året löper många honkatter för första gången. Har du en marskatt hemma? Se då till att hålla den inomhus under löpet för att slippa oönskade kattungar. Att sedan boka tid för kastration är en god idé ...