Agria Dolda Felförsäkring

  • Ersätter veterinärvård och livförsäkring upp till 25 000 kronor
  • Gäller i tre år och tre månader

För dig som uppfödare

Du som uppfödare kan köpa dolda fel-försäkringen till din valpkull om du inte redan har tecknat Agria Avel. Om tiken har Agria Avel omfattas hennes valpar redan av dolda fel-försäkring. Enligt konsumentköplagen är en person som sålt en valp skyldig att ersätta köparen för dolda fel som uppkommer hos hunden. Med vår dolda fel-försäkring skyddar du dig mot eventuella kostnader i samband med dolt fel hos en valp.

Med dolt fel menar vi en sjukdom eller defekt som har börjat utvecklas före besiktningen respektive leveransen, men som inte har visat symptom eller annars varit känd. Exempel på dolda fel hos hund är vattenskalle, missbildningar av inre organ och kongenitalt diafragmabråck.

Dolda fel-försäkringen består av två delar; livförsäkring och veterinärvård. Försäkringsbeloppet är lika med försäljningspriset. För att Agrias Dolda Fel-försäkring ska gälla måste en valp som säljs vara besiktigad av en veterinär inom sju dagar före leveransen till den nya ägaren.

Gäller i drygt tre år

En dolda fel-försäkring gäller till och med att valpen du sålt är tre år och tre månader gammal. Försäkringen måste dock ha tecknats mellan sju och tolv veckors ålder och valpen måste ha besiktigats sju dagar före leverans.

Om pengarna för behandling tar slut på dolda fel-försäkringen, är det tryggt att veta att Agria fortsätter att ersätta det dolda felet på valpens egen veterinärvårdsförsäkring om den också finns i Agria. Det förutsätter att valpens försäkring är tecknad innan det dolda felet upptäcks.

Är du intresserad av att köpa den här försäkringen?

Kontakta din lokala Agriasäljare

Ring vårt kundcenter

0775-88 88 88

Fler kontaktuppgifter hittar du här