Få våra bästa tips och råd om hästköp
Ja tack, jag vill gärna få Agrias nyhetsbrev med erbjudanden och information.
Så behandlar vi personuppgifter

Du kan närsomhelst avregistrera dig från nyhetsbrevet genom att kontakta oss på telefon 0775-88 88 88 eller genom länken längst ner i nyhetsbrevet.

Hästannonser eller hästsajter?

Det finns olika sätt att leta häst. Det första steget är vanligtvis att läsa annonser. Överlägset störst annonsmarknad har facktidningen Ridsport som utkommer var fjortonde dag. Vissa dagstidningar har hästar till salu, särskilt på helgerna. Annonsbladet, en del av Lantbrukets affärstidning (ATL), är en klassisk kanal. Det finns också webbsidor specialiserade på att förmedla hästar till salu.

Köpa häst direkt från uppfödaren

Att köpa häst direkt från uppfödaren har många fördelar. En uppfödare är i regel en mycket hästkunnig person. Hon eller han känner sina hästar och vet det mesta om varje hästs anlag och karaktär. Du kan lita på att hästen har hanterats rätt. Men hos uppfödaren hittar du i första hand unga hästar, i början av sin utbildning. Minns tumregeln som säger ju mindre rutinerad ryttare, desto mer erfaren häst!

Goda tips guld värda

En annan väg att köpa häst går via kontakter. Här finns många fördelar. Tips på lämpliga hästar kommer förmodligen från någon som vet någonting om dina behov och din ridförmåga. Det är bra. Det ökar sannolikheten för en lyckad affär. Finns hästen någorlunda i din närhet är det också ett plus. Du har sett den, kanske rentav ridit den. Du vet någonting om hästens bakgrund, något om hur ni två passar i hop.

Rasföreningen vet mera

Oavsett om det är en ponny eller en stor häst du söker kan du vända dig till respektive rasförening för att få råd och hjälp, till exempel adresser och telefonnummer till uppfödare och kontaktpersoner som kan förmedla hästar till salu.