Forskning

Hästar söker skydd för sol och insekter
2017-07-26 Under vinterhalvåret är det lag på att ha ligghall eller annat skydd, om man har sina hästar ute dygnet runt. På sommaren finns inga regler om vad som gäller för beteshästar, men om hästen själv får välja så tar den g...
Forskning om lägre kortisondoser
2017-04-25 Hälta hos häst behandlas ofta med kortisonpreparat, ett effektivt läkemedel men som också kan ge allvarliga biverkningar. Ny forskning från SLU visar nu att man kan minska dosen av kortison, men ändå få bra effekt på ...
Rätt träningsschema skyddar hopphästar
2017-04-10 Ortopediska skador är en mycket vanlig orsak till sjukdom och lidande hos hästar. Omkring hälften av alla sjukdomsfall hos svenska hästar rör skador på skelett, leder, senor eller muskulatur.
Pälspodden avsnitt 4: Stora problem i kvarkans spår
2016-12-16 Årets sista avsnitt av Pälspodden tar upp ett allvarligt ämne som berör alltför många hästar och hästägare. Stora delar av verksamheten sätts på spel när den fasanfull kvarkabakterien flyttar in i stallet. 
Pälspodden nytt avsnitt – är hästen halt eller inte?
2016-11-18 Nu bjuder Pälspodden på den senaste forskningen om hälta. Hur kan ny teknik bidra till en säkrare diagnos, vad kan vi göra för att undvika hälta, och är en hälta alltid en hälta?
Forskning för hållbara hästar
2016-10-31 Hur mår din häst? Läs vad Sveriges främsta forskare inom hästens rörelsemönster och ridunderlag bjöd på för tips om hälta, ridunderlag och oavsiktlig doping. 
Pälspodden – nytt avsnitt: Vill hästen ha täcket av eller på?
2016-10-14 Hästtäcken är en het fråga, även om de allra flesta använder sina regntäcken, fleecetäcken, vintertäcken och skrittäcken utan att egentligen reflektera över om hästen verkligen behöver täckas.
Täcket på eller av? Hästar kommunicerar med hjälp av symboler
2016-10-14 Nu är det bevisa att hästar kan utrycka sin vilja om man bara ger dem chansen. Ett norskt forskarteam tog hjälp av symboler för att lära hästen att välja om den vill ha täcke på sig eller inte.
Lyssna på Agrias podcast
2016-09-13 Pälspodden - podcasten för oss som älskar djur. Agria Djurförsäkrings podcast för alla djurägare som vill lära sig mer om djurhälsa. Här kan du lyssna!
Forskning för djurens hälsa
2016-09-01 För att hjälpa till att utveckla veterinärvården och förbättra djurens liv på andra sätt är Agria med och stödjer forskning för både hund, katt och häst. Läs mer om forskningen och hur ansökan av forskningsmedel går t...