Smarta råd inför veterinärbesöket

Innan ni åker till veterinären kan det vara värt att göra lite förarbete.
Det finns pengar att spara på veterinärbesöket och här ger vi dig några tips på hur du kan påverka vad ditt djurs vård kostar. Eftersom tanken med försäkring är att alla delar på varandras kostnader innebär det att vi på sikt hjälps åt att hålla premierna på en rimlig nivå.

Om du vågar fråga efter priset håller du också nere den del du betalar själv. Om du till exempel har en rörlig självrisk på 25 % ökar din kostnad med 250 kronor för varje tusenlapp som vården kostar.

Jämför priser

  • Be alltid kliniken om en detaljerad besöksspecifikation när du sökt veterinärvård för ditt djur. Då kan du själv kontrollera exakt vad kliniken har tagit betalt för.
  • Om du ska göra ett obokat besök, ta reda på om kliniken tar ut jouravgift och hur mycket.

Våga fråga - spara pengar

  • Våga fråga om hur veterinären planerar behandla ditt djur, vad åtgärderna syftar till och vad hela behandlingen kommer kosta. Ibland finns alternativ som kan vara mindre kostsamma och ge samma resultat.
  • Är alla undersökningar, provtagningar och behandlingar som föreslås av veterinären nödvändiga? Ifrågasätt om veterinären vill göra om en provtagning som redan gjorts på en annan klinik nyligen eller vid ett tidigare tillfälle.