Lantbruksartiklar

Agria på plats under Mila
2017-02-15

Den 16-18 februari är det dags för Mila-mässa i Malmö och självklart finns Agria Djurförsäkring på plats med monter och en rad aktiviteter för alla lantbruksintresserade. 

Allt fler försäkrar kor
2017-02-07

Sedan ett år tillbaka märker Agria Djurförsäkring en tydlig trend att allt fler väljer att försäkra sina nötkreatur. Det gäller såväl mjölkkor som köttbesättningar. Anledningen är enkel – ett sjukdomsfall eller dödsfall påverkar intäkterna från mjölk eller kött och blir direkt mycket kännbart.

Tips till nya lammproducenter
2017-01-24

Allt fler väljer att skaffa får som hobby på sin gård och just nu går många i väntans tider inför årets lammsäsong. Vi har samlat några värdefulla tips inför lamningssäsongen för nya lammproducenter.

Dyrbart virus hos mjölkkor
2016-12-14

Den vanligaste orsaken till minskad produktion av mjölk är RS-virus, enligt Agria Djurförsäkrings skadestatistik. Det elaka RS-viruset medför också en ekonomisk tuff situation för mjölkbonden. Men det finns sätt att skydda sin besättning. 

Agnes Fabricius blir ny vd för Agria
2016-12-12

Agnes Fabricius har utsetts till ny vd för Agria Djurförsäkring. Hon har en lång bakgrund inom länsförsäkringsgruppen med erfarenhet från flertalet ledande befattningar inom Agria och Länsförsäkringar Stockholm.

Fågelinfluensa – en av de allvarligaste fågelsjukdomarna
2016-12-08

Under hösten 2016 har två fall av fågelinfluensa konstaterats i Sverige, hos en värphönsbesättning i Skåne och hos vilda fåglar i Skåne och på Gotland. Här kan du läsa mer om den smittsamma sjukdomen. 

Jour- och akutavgifter
2016-12-01

Vad är akut- och jouravgifter och hur ersätter försäkringen?

Agria lanserar Djurguiden i nytt app-format
2016-11-22

Nu är Agria Djurförsäkring tillbaka med Djurguiden i nytt, modernt app-format. Precis som tidigare är appen laddad med tips för djurägare i nödsituationer. Dessutom har ett par nya funktioner lagts till - vägvisare till närmsta veterinärklinik och hjälp med djurnamn till nyblivna djurägare.

Se upp för Newcastlesjukan
2016-11-15

Nyligen avlivades 18 000 värphöns på en gård i Skåne, då de smittats av Newcastlesjuka - en mycket smittsam och allvarlig fågelsjukdom. Sverige har inte haft något utbrott av den svårstoppade sjukdomen sedan 2014, men den återkommer oftast vart annat eller vart tredje år.

Nominera till Ung Växtkraft
2016-11-10

Med priset Ung Växtkraft vill Länsförsäkringar stödja och uppmuntra unga, duktiga och drivna entreprenörer som med sina företag håller landsbygden levande. Nu kan du nominera till tävlingen, där vinnaren får ett stipendium på 50 000 kronor.