Lantbruksartiklar

Kundcenters öppettider Kristi himmelsfärd
2017-05-22

Se våra öppettider under Kristi himmelfärd. Du når givetvis ditt Agriaombud om du har frågor eller funderingar. Skadeanmälan gör du på Mitt Agria.

Minskad risk för olyckor med rillade golv
2017-05-16

I januari 2018 påbörjas projektet ”Halksäkra golv förebygger skador hos nötkreatur; Minskar rillning halkrisken på betonggolv?”. Projektet kommer att bestå av högteknologiska undersökningar som inte prövats tidigare i Sverige.

Nytt forskningsprojekt - upptäck tjurar med ledsjukdom
2017-05-03

Kerstin Hansson är universitetslektor vid SLU och en av de forskare som fått anslag från Agria och Stiftelsen Lantbruksforskning. Kerstin har fått anslag för projektet ”Ny ultraljudsmetod för utvärdering av knäleder hos nötkreatur fokuserat på tjurar av köttras”.

Fågelinfluensa – en av de allvarligaste fågelsjukdomarna
2017-04-26

Nyligen har ytterligare fall av fågelinfluensa konstaterats i Sverige, på en gård med 50 000 värphöns i Stigtomta, Sörmland. Här kan du läsa mer om den smittsamma sjukdomen. 

Anpassat efter besättningsstorlek
2017-04-26

I Agrias äldre lantbruksprodukter och i de nya basprodukterna beräknas årssjälvrisken och gränsen för vad som räknas som "Större djurförlust" som en procent av besättningens totala försäkringsbelopp. I de nya plusprodukterna tar vi dessutom extra hänsyn till besättningsstorleken.

Lättare att få ersättning för mjölkförlust
2017-04-20

Från och med den 1 april har Agria sänkt skadegränsen i vår tilläggsförsäkring för mjölkavbrott. Nu räcker det med att du som kund har förlorat sju procent av den förväntade mjölkproduktionen under 30 dagar, istället för som tidigare tio procent.

Kalvförlust utan avdrag för självrisk
2017-04-12

Kalvar och deras överlevnad är oerhört viktigt inom både mjölk- och köttproduktion. Agria vill därför göra det enklare för dig som kund att få ersättning för dina kalvar, genom att införa ersättning för kalvförlust utan avdrag för självrisk i våra nya plusprodukter. 

Bättre försäkringsskydd vid salmonellaspärr
2017-04-07

En salmonellaspärr kan kosta dig som har nötkreatur flera miljoner - hur stor del av kostnaden du kan få ersättning för beror på hur din försäkring ser ut. I Agrias nya plusprodukter har vi förbättrat skyddet för dig som drabbas.

Nyheter i Agrias nötförsäkringar
2017-04-03

Den 1 april lanserades Agrias nya, uppdaterade försäkringar för nötbesättningar, vilket innebär att nuvarande försäkringar successivt kommer att ersättas av två plusprodukter - en för köttbesättningar och en för mjölkbesättningar. 

Agria avsätter 1,4 miljoner kronor till lantbrukets djur
2017-03-15

Nu är det klart vilka forskningsprojekt som får ta del av de 1,4 miljoner kronor som Agria Djurförsäkring fördelar tillsammans med Stiftelsen Lantbruksforskning.