Hundartiklar

Pollen - plåga för allergiska hundar
2017-03-24

Med våren kommer också pollen. För allergiker är det en tuff tid och idag vet vi att också hundar kan lida av pollenallergi. 

Skendräktighet hos tik
2017-03-20

Om din tik blir nedstämd eller uppför sig konstigt efter löpet så är risken att hon drabbats av skendräktighet stor. Man räknar med att 40 procent av alla tikar blir skendräktiga. Under skendräktigheten tror tiken själv att hon ska få valpar och uppvisar både fysiska och psykiska symtom.

Enkla vardagstips för friskare hundar
2017-03-18

Hundarnas livsstil sätter spår i deras hälsa precis som hos oss människor. Genom att skapa enkla rutiner för att ta hand om hunden i vardagen kan du förebygga en hel del sjukdomar. Här kommer enkla vardagstips från Lotta Möller, smådjursveterinär på Agria Djurförsäkring.

Redaktör till sociala medier och webb
2017-03-16

Med flera hundra tusen kundmöten varje månad är internet den absolut största kundmöteskanalen och kundernas förväntningar på våra digitala tjänster är höga och ökar i snabb takt. Till Agria Djurförsäkring söker vi dig som är nyfiken och kommunikativ med stort intresse för en föränderlig värld. Du brinner för digital kommunikation och din nyfikenhet driver dig att ständigt testa nya digitala tjänster. 

Ställning Årets Utställningshund 2017
2017-03-14

Årets Utställningshund koras efter årets alla hundutställningar. Agria Djurförsäkring premierar de fyra främst placerade varje år. Årets första utställning äger rum i Göteborg i början av året. Sista tävlingen hålls i Stockholm i slutet av året.

Fem tips för ett säkert hundköp
2017-03-10

När man ska köpa hund är det mycket att tänka på. Det finns massor av hundraser och uppfödare att välja mellan och dessutom dignar internet av söta hundvalpar som söker nya hem. Här får du några tips för ett säkert hundköp.

Agria donerar 4,2 miljoner till doktorandtjänst
2017-03-08

Agria Djurförsäkring donerar 4,2 miljoner kronor till en doktorandtjänst vid Sveriges lantbruksuniversitet. I uppdraget ingår bland annat att bättre diagnosticera och behandla knäledssjukdomarnas epidemiologi hos hund.

Äntligen dags för Crufts 2017
2017-03-07

Den 9 mars går Crufts 2017 av stapeln­ – världens största hundevent i sitt slag. Inte på plats? Följ showen live på YouTube.

Nu får alla hundar som arbetar med trafikeftersök en trygg försäkring
2017-03-01

Från den 1 mars får alla trafikeftersökshundar, som arbetar med att söka efter trafikskadat vilt längs och omkring landets vägar, en olycksfallsförsäkring från Agria Djurförsäkring. 

Koppeltvång gäller från 1 mars
2017-03-01

Visste du att man under tiden 1 mars till 20 augusti måste hålla sin hund under extra stor uppsikt ute i naturen? Det är till och med straffbart om hunden förföljer vilda djur. Lagen finns för att skydda vilda djur under den tid på året när de får sina ungar.