Hundartiklar

Fakta och myter om hundars tänder
2017-01-17

Det finns många rykten och myter kring hundar och deras tänder. Här går vi igenom några av de vanligaste myterna.

Ta hand om tassarna vintertid
2017-01-10

Snö, slask och salt kan skapa ömmande sprickor i hundens trampdynor. Under vintern är det en bra att ägna hundens tassar lite extra uppmärksamhet. 

Årets utställningshund
2017-01-07

Qirmizi Ovation heter salukin som efter ett års intensivt tävlande tog hem titeln ”Årets utställningshund” och prisades på MyDog i Göteborg. Qirmizi Ovation är uppfödd av de stolta ägarna Nicklas Eriksson och Ingunn Solberg Eriksson i Grästorp. 

Hundfest på MyDOG
2017-01-04

Det har varit full fart på hundevenemanget MyDOG i Göteborg hela helgen. Under ett och samma tak anordnades två internationella hundutställningar, finalen i Agria Freestyle Elite Challenge och massor av andra aktiviteter.

Så räddar du hunden i akuta situationer
2017-01-02

Vad gör man om hunden blir nedkyld eller får värmeslag? Vad gör man om hunden blir huggormsbiten? Om olyckan är framme är det viktigt att du vet hur du ska agera. Här kommer några konkreta tips på hur du räddar din hund i olika akuta situationer.

Nyårstips för skotträdd hund
2016-12-27

På nyårsafton och dagarna innan kan det smälla rejält mellan husväggarna. Det som många människor uppskattar och tycker är festligt kan bli en ren mardröm för hunden. Men det finns hjälp och råd. 

Hundratals hundar blir sjuka i jul
2016-12-21

Obevakade julskinkor, chokladbitar och hårdsmälta nötter hamnar alltför ofta i hundarnas magar under julhelgen. En jämförelse över åren 2010-2015 visar att december sticker ut och nästan dubbelt så många hundar kommer att drabbas av förgiftning. Även katterna lever farligt under högtiderna. 

Agnes Fabricius blir ny vd för Agria
2016-12-12

Agnes Fabricius har utsetts till ny vd för Agria Djurförsäkring. Hon har en lång bakgrund inom länsförsäkringsgruppen med erfarenhet från flertalet ledande befattningar inom Agria och Länsförsäkringar Stockholm.

Mänsklig livsstil ger hundar cancer
2016-12-12

Vi människor överför vår livsstil på våra hundar, och i förlängningen även våra sjukdomar.  Hundar är det sällskapsdjur som drabbas mest av tumörer och kurvan går stadigt uppåt.  Under fem år behandlades mer än 55 000 hundar för cancer, visar statistik från Agria Djurförsäkring.

Halva priset på fotokalender
2016-12-12

Skapa din egna personliga fotokalender och få 50 procent rabatt. Nu kan du som är med i Agria ta del av detta erbjudande!