Hundartiklar

Störst risk för hundar att drunkna på vintern
2017-02-21

Februarisolen med blanka, fina isar lockar till skridskoåkning och härliga hundpromenader.  Men en skön dag kan sluta i tragedi för våra hundar. I genomsnitt drunknar minst mellan 30 till 40 hundar per år, men mörkertalet är troligen mycket högre. De allra flesta omkommer under vinterhalvåret. 

Hög tid att boka rum för raketfritt nyår
2017-02-14

Om din hund är rädd för raketer och du vill fira nyår utan smällar i år är det hög tid att boka ett rum på ett raketfritt hotell. Happy Dog-rummen på Clarion Hotel Arlanda Airport släpps idag och förra året blev det fullbokat samma dag.

Klåda kan vara atopisk dermatit
2017-01-24

Atopisk dermatit drabbar hundar som är allergiska mot kvalster, pollen och andra luftburna ämnen. Det är en besvärlig hudsjukdom som ofta behandlas med kortison, vilket kan ge biverkningar. Som tur är pågår forskning för att hitta nya sätt att behandla. 

Molly och Sigge vanligaste hundnamnen
2017-01-24

Att köpa valp är ett stort beslut. Att bestämma vad den lilla valpen ska heta kan också vara svårt. Här listar vi de populäraste hundnamnen för tikar och hanar så att du kan få lite inspiration till ditt beslut.

Fakta och myter om hundars tänder
2017-01-17

Det finns många rykten och myter kring hundar och deras tänder. Här går vi igenom några av de vanligaste myterna.

Ta hand om tassarna vintertid
2017-01-10

Snö, slask och salt kan skapa ömmande sprickor i hundens trampdynor. Under vintern är det en bra att ägna hundens tassar lite extra uppmärksamhet. 

Årets utställningshund
2017-01-07

Qirmizi Ovation heter salukin som efter ett års intensivt tävlande tog hem titeln ”Årets utställningshund” och prisades på MyDog i Göteborg. Qirmizi Ovation är uppfödd av de stolta ägarna Nicklas Eriksson och Ingunn Solberg Eriksson i Grästorp. 

Hundfest på MyDOG
2017-01-04

Det har varit full fart på hundevenemanget MyDOG i Göteborg hela helgen. Under ett och samma tak anordnades två internationella hundutställningar, finalen i Agria Freestyle Elite Challenge och massor av andra aktiviteter.

Så räddar du hunden i akuta situationer
2017-01-02

Vad gör man om hunden blir nedkyld eller får värmeslag? Vad gör man om hunden blir huggormsbiten? Om olyckan är framme är det viktigt att du vet hur du ska agera. Här kommer några konkreta tips på hur du räddar din hund i olika akuta situationer.

Nyårstips för skotträdd hund
2016-12-27

På nyårsafton och dagarna innan kan det smälla rejält mellan husväggarna. Det som många människor uppskattar och tycker är festligt kan bli en ren mardröm för hunden. Men det finns hjälp och råd.