Hästartiklar

Träffa Agria under Gothenburg Horse Show
2017-02-20

Den 21-26 februari arrangeras den 41:a upplagan av Gothenburg Horse Show och Agria finns på plats både i arenan och på EuroHorsemässan. Det blir späckade dagar med VR-ridning, maskoten Anton, profilryttarna Carl Hedin och Douglas Lindelöw, samt specialerbjudanden i montern.

Mekanisk hov kvalitetssäkrar underlag
2017-02-17

Ett dåligt rid- eller körunderlag kan öka risken för skador. Men frågan är vad som är ett bra underlag och hur det påverkar hoven? Det har SLU tagit reda på genom att arbeta fram en mekanisk hov. 

Kolik - Varför får hästar kolik?
2017-02-16

När spädbarn får "ont i magen" säger vi att de har kolik. På samma sätt är det med hästar. De visar koliksymptom när de har smärtor från bukhålan. Veterinär Göran Sandh på hästkliniken vid SLU på Ultuna berättar om kolik hos hästar.

Varför tuggar hästen på inredning och staket?
2017-02-13

Så här års märker många hästägare att stallinredning och staketstolpar tycks vara extra smakfulla. Varför är det så? Vi frågade Agrias veterinär Charlie Lindberg.

Oförsäkrade hästar lever farligt
2017-02-09

Agria Djurförsäkring har genomfört en undersökning som visar att minst 20 000 hästar inte får nödvändig djursjukvård. Nära en av fyra hästägare menar att de behandlar djuret själva om hästen blir dålig och inte får veterinärvård. Och hela 22 procent googlar hellre än att ringa till veterinären när hästen blir sjuk. 

Förbättrad veterinärvårdsförsäkring täcker ännu mer
2017-02-06

Nu omfattas alla som har Agrias veterinärvårdsförsäkringar för häst av ett bättre försäkringsskydd. Flera kostnader som tidigare antingen krävde en tilläggsförsäkring eller inte var ersättningsbara, ingår numera som standard i Agrias veterinärvårdsförsäkringar för häst. 

Tester matchar rätt ryttare med rätt häst
2017-02-01

Går det att vetenskapligt hitta den perfekta matchningen mellan häst och ryttare? Den frågan ställde sig etologen Malin Axel-Nilsson i sin doktorsavhandling. Och ja, det är nu vetenskapligt bevisat att vissa temperamentsegenskaper hos hästar passar bättre ihop med vissa personlighetstyper hos ryttare. 

Tränarens bästa tips vid hästköp
2017-01-23

Sissi Lilja är en av Sveriges mest meriterade tränare som lagt grunden till flera landslagsryttares utbildning. Hon har bevittnat både lyckade och mindre bra hästköp. Under Agrias Kunskapsboost delade hon frikostigt med sig av sina råd.

Juristens bästa tips vid hästköp
2017-01-20

Drömhästen är äntligen hittad, veterinärbesiktningen är bokad och köpeavtalet ska skrivas. Hur ska jag tänka för att affären ska bli så bra som möjligt? Under Agrias Kunskapsboost gav advokat C-G Leissner sina bästa tips.

Rekordstort intresse för hästköparboost
2017-01-16

Brustna förväntningar och fel matchning mellan häst och ryttare leder till att drömmen om en egen häst blir en mardröm. Det vill experterna på Agrias Kunskapsboost med temat Matchmaking mellan häst och ryttare, se till att så många som möjligt undviker.