Hästartiklar

Rekordstort intresse för hästköparboost
2017-01-16

Brustna förväntningar och fel matchning mellan häst och ryttare leder till att drömmen om en egen häst blir en mardröm. Det vill experterna på Agrias Kunskapsboost med temat Matchmaking mellan häst och ryttare, se till att så många som möjligt undviker.

Agrias Hästkalender: januari
2017-01-09

Det är nu i januari du ska börja infria dina goda föresatser som hästägare. Vintern bjuder på både glädje och prövningar. Ena dagen kanske din häst får avverka sitt motionspass i kylande snöslask, för att nästa dag pulsa fram i härligt pudrig nysnö.

Drömmer du om en egen häst?
2017-01-03

Drömmer du om en egen häst? Då ska du boka in Agrias Kunskapsboost i januari! På seminariet får du bland annat tips från advokat CG Leissner om vad som är viktigt att tänka på när du ska köpa häst.  

Förbered för en lugn nyårsafton i stallet
2016-12-29

Det nya året närmar sig och som vanligt är det många som laddar med smällare och fyrverkerier för att fira ordentligt. Men alla uppskattar inte uppståndelsen - en del hästar kan reagera starkt på höga ljud och kraftiga ljus. Agrias hästveterinär Karl-Henrik Heimdahl tipsar om hur du kan förbereda för ett lugnt nyår i stallet.

Tips för jullediga hästar
2016-12-27

Julledigheten är här och många låter hästen vila innan den nya tävlingssäsongen börjar. Men tänk på att hästen kan få kolik om den inte rör sig tillräckligt. Här får du ytterligare lite tips när det gäller vintervilan.

Matchmaking mellan häst och ryttare
2016-12-22

I januari drar Agria Djurförsäkring ut på seminarieturné i från Kalmar i söder till Piteå i norr med temat ”Matchmaking mellan häst och ryttare”. Hur ska man hålla huvudet klart när man hittar hästen som går rakt in i hjärtat, och vad krävs för en lyckad hästaffär? Agrias expertgrupp ger svar och tips inför hästköpet. 

Vintertips för frusna ryttare
2016-12-21

När kylan tränger sig på kan det bli smärtsamt att vara ute i stallar och ridhus. Med det finns små enkla medel att ta till för att stå emot kylan bättre. 

Julpynta säkert med naturmaterial
2016-12-19

Många hästägare vill göra fint i stallet inför julen. Och visst är det härligt att sprida helgstämning i mörkret, men den mysiga känslan kan snabbt försvinna om man inte ser upp för risker med farliga växter och material som hästen kan skada sig på. 

Pälspodden avsnitt 4: Stora problem i kvarkans spår
2016-12-16

Årets sista avsnitt av Pälspodden tar upp ett allvarligt ämne som berör alltför många hästar och hästägare. Stora delar av verksamheten sätts på spel när den fasanfull kvarkabakterien flyttar in i stallet. 

Rabatt Gothenburg Horse Show
2016-12-15

Få rabatt med Agria till Gothenburg Horse Show. Du som Agriakund får 50 procent rabatt på fredagens kvällspass.