Område: Smådjur Om Kanin

Två hermelinkaniner nosar på varandra.
Kaniner är härliga djur och hör till ett av våra favorithusdjur i Sverige. De flesta vet att kaniner är söta och gosiga, men det finns mer kunskap om kaniner som kan vara både bra och rolig att känna till. Vi listar tips och råd om miljö, träning, skötsel och sjukdomar för att du ska bli ännu mer kunnig på kaniner och allt som hör till!

Kaninunge sitter bland hö, gräs och halm.

Miljö för kaniner

Skapa en bra miljö för din kanin. Läs mer om miljö och miljöberikning för kaniner. Allt från minsta mått på boendeyta till temperatur där kaninen vistas.

Tjej har fått sin första kanin.

Köpa kanin - tips och råd

Funderar du på att skaffa kanin? Då hittar du tips och råd på sånt som är bra att veta när du köper kanin. Få koll på allt från hur kaninen vill bo till vad som är bra att ha hemma när du får hem din kanin. Lycka till...

Vilken mat ska man ge en kanin? Grönsallad är en bra grej att ge kaninen.

Bra att ha när du köper kanin

Vad behöver jag ha när jag köper kanin? Här får du tips på utrustning och tillbehör till din kanin. Följ listan och du har allt du behöver i hemmet när du får hem din kanin.

Ta hand om din kanin på bästa sätt.

Ta hand om din kanin på bästa sätt

Skötsel och vård av kanin. För att din kanin ska må så bra som möjligt är det viktigt att du sköter om kaninen och håller koll på kaninens hälsa. Det kan handla om mycket, från skötsel som kloklippning och pälsvård, t...

Tryggt med försäkring för din kanin.

Kaninförsäkring

Försäkra din kanin. Här hjälper vi dig med kaninförsäkring. Få svar på varför det är bra att försäkra din kanin och hur det fungerar med försäkring. Vi hjälper dig också räkna ut vad det kostar att försäkra din kanin.

Flicka klappar om och myser med sin kanin.

Råd till dig som har kanin

Vad äter en kanin och hur ska kaninen bo? Hur ser man om kaninen är sjuk och hur får man kaninen att tycka om att gå i koppel? Svaret på dessa frågor och mycket mer har veterinär Marianne Tornvall, specialist på behan...

Vill du köpa hamster, marsvin eller kanin?

Funderar du på att köpa ett smådjur men är osäker på vilket som passar dig bäst? Här är guiden till dig som vill veta mer om hur det är att ha och sköta om hamster, marsvin och kanin.

Träna din kanin att bli rumsren

Att låta sin kanin vara lös i hemmet kan vara jättemysigt. Men att torka kiss och plocka upp kaninspillning är inte lika roligt. Som tur är går det att träna din kanin att bli rumsren.

Kaniner kan ofta problem med tänderna.

Övervuxna tänder hos kanin

Förvuxna tänder hos kaniner orsakas oftast av en kombination av ”ärftlig benägenhet” - pga att människan avlat på kaniner med allt kortare nosar vilket innebär trängre käkar och större risk för problem - samt att kani...

Kanin äter gräs.

Livsviktigt att utfodra kaninen på rätt sätt

Det allra viktigaste att komma ihåg vad gäller utfodring av kaniner är att de är betande djur, det vill säga gräsätare. Eftersom färskt gräs ej finns tillgängligt året runt, ersätter man detta med hö vintertid.

1 / 2