Övervuxna tänder, djur som inte längre äter, lunginflammation är bara några problem som våra sällskapsdjur kan drabbas av. Oavsett om du har en kanin, sköldpadda eller papegoja så är det en mardröm när djuret blir sjuk.

En kanin som slutar äta, ett marsvin som tappar päls eller en papegoja som får diarré. Detta är tyvärr inga ovanliga besvär som kan drabba ditt älskade djur. 

Läs mer om vilka sjukdomar och skador som är vanliga hos våra sällskapsdjur

Ett besök hos veterinären kan bli dyrt. Och om det krävs behandling och återbesök kan kostnaderna öka i snabb takt. För att kunna ge ditt djur den bästa vården är det därför viktigt att ha en bra försäkring till ditt djur.

Exempel på skada

Marsvinet Loppan har har slutat äta och behöver uppsöka veterinär. Kostnaden är 6 970 kronor. Med en försäkring betalar Loppans husse och matte endast 2 268 kronor i självrisk medan Agria står för resten av kostnaden, det vill säga 4 703 kronor. Utan försäkring hade Loppans husse och matte fått stå för hela veterinärvårdskostnaden själv.

Detta är endast ett exempel. Kostnaderna kan variera kraftigt bland annat beroende på klinik och extra kostnader som jouravgift. Exemplet är beräknat på en fast självrisk på 700 kronor och en rörlig självrisk på 25 procent.