Kvinnorna har täten när det gäller djurägande. Åtminstone om man ser till Agrias statistik över försäkrade djur och deras ägare. Där finns endast ett fåtal manliga namn med på topplistan, med namnet Anders som utklassar de övriga. Hunden är det självklara valet för männen, medan kvinnorna är jämt fördelade över de olika djurslagen. Maria, Marie, Anna och Eva verkar gilla alla djurslag lika mycket och bor runt om i hela Sverige. Vanligaste djurägarnamnen skiljer sig mer åt bland männen när man tittar på hemort. Där utmanar bland annat Magnus listettan i Kronobergs län.

Allälskare eller djurslagsspecifik?

Anders, Anna och Maria verkar tycka om alla typer av djur, från fåglar till hästar. Medan de vid namn Lars, Peter och Cecilia överlag är mer förtjusta i hästar. På herrsidan sticker även namn som Fredrik, Johan och Erik ut, som har en förkärlek för djur i mindre format. Är du döpt till Erik blir vi inte förvånade om fåglar är ditt favoritdjur och heter du Fredrik är det smådjur överlag som gäller.

Säger din bostadsort något om dig som djurägare?

I Jämtland och Jönköping är killarna mer framträdande på listan, här hittar vi Anders så högt som trea i topp. Till skillnad från på Gotland där det antingen inte finns så många vid det namnet eller där Andersarna till skillnad från övriga Sverige inte verkar ha lika stort djurintresse. Lena är en uppstickare på listan som ser ut att finnas på alla platser i Sverige förutom de allra sydligaste regionerna. Lena verkar vara öppensinnad både i val av bostadsort som val av djurslag. 

Topp 20-listan över vanligaste djurägarnamn

Listor över vanligaste namnen på djurägare med djur försäkrade i Agria. Leta fram ditt namn på de djurslagsspecifika listorna eller på de generella.Finns ditt namn med på listan och stämmer det överens på dig och vad du har för djur?

  Alla djurslag Alla djurslag - endast män Hund Katt Häst
1 Maria Anders Maria Maria Maria
2 Anna Peter Anna Anna Anna
3 Eva Mikael Eva Eva Marie
4 Marie Johan Lena Marie Eva
5 Lena Lars Anders Lena Lena
6 Susanne Magnus Marie Susanne Susanne
7 Birgitta Fredrik Birgitta Linda Malin
8 Karin Stefan Margareta Birgitta Karin
9 Kristina Erik Susanne Malin Linda
10 Malin Mats Christina Karin Carina
11 Linda Daniel Carina Kristina Annika
12 Margareta Thomas Kristina Elisabeth Helena
13 Carina Jonas Peter Christina Kristina
14 Elisabeth Jan Mikael Margareta Åsa
15 Christina Andreas Karin Carina Christina
16 Anders Per Elisabeth Helena Elisabeth
17 Annika Göran Johan Jenny Camilla
18 Helena Lennart Annika Camilla Jenny
19 Camilla Christer Linda Annika Ulrika
20 Jenny Håkan Malin Åsa Cecilia

Statistiken är hämtad från Agrias försäkringsbestånd baserad på namn på försäkringstagaren.