Om smådjur

Grattis alla vanliga och ovanliga smådjur

Nu släpper vi nya artförsäkringar för våra älskade smådjur. Bland nyheterna hittar du bland annat specialanpassade försäkringar för kaniner, fåglar, reptiler, gnagare och illrar.

Tjej har fått sin första kanin.

Köpa kanin - tips och råd

Funderar du på att skaffa kanin? Då hittar du tips och råd på sånt som är bra att veta när du köper kanin. Få koll på allt från hur kaninen vill bo till vad som är bra att ha hemma när du får hem din kanin. Lycka till...

Om smådjur - vad kan du om sällskapsdjur?

Vad vet vi om våra sällskapsdjur? Här hittar du både vilka sjukdomar som är vanligast och vad vi döper våra sällskapsdjur till. Allt som är bra att veta om smådjur på en och samma plats.

Vilken mat ska man ge en kanin? Grönsallad är en bra grej att ge kaninen.

Bra att ha när du köper kanin

Vad behöver jag ha när jag köper kanin? Här får du tips på utrustning och tillbehör till din kanin. Följ listan och du har allt du behöver i hemmet när du får hem din kanin.

Populära smådjursnamn

Vilka namn är de vanligaste hos kanin, marsvin, fågel, reptil och andra smådjur? Vi har listat de vanligaste namnen på smådjur som är försäkrade i Agria.

Kanin är vanligaste smådjuret i Sverige.

Populäraste sällskapsdjuren 2018

Vilka sällskapsdjur är egentligen vanligast i våra hem i Sverige? Här får du topplistan över de vanligaste smådjuren med kanin i topp.

Flicka klappar om och myser med sin kanin.

Råd till dig som har kanin

Vad äter en kanin och hur ska kaninen bo? Hur ser man om kaninen är sjuk och hur får man kaninen att tycka om att gå i koppel? Svaret på dessa frågor och mycket mer har veterinär Marianne Tornvall, specialist på behan...

Vill du köpa hamster, marsvin eller kanin?

Funderar du på att köpa ett smådjur men är osäker på vilket som passar dig bäst? Här är guiden till dig som vill veta mer om hur det är att ha och sköta om hamster, marsvin och kanin.

Vad säger ditt namn om dig som djurägare?

Maria, Anna och Eva är de vanligaste namnen på djurägare i Sverige. Heter du Mikael älskar du förmodligen hundar, men heter du Ulrika är nog hästar mer din grej. Finns ditt namn med och stämmer det överens på dig?

Fotbollsproffs eller fyrbent kompis

En EM-trupp fylld av hundar, katter, hästar och marsvin?! Idag döps tusentals djur efter superstjärnorna på fotbollsplanen. Visste du att mer än 1000 djur är döpta till Zlatan i Sverige?

1 / 4