DressagePower Academy är en nysatsning för barn- och ungdomar som startas i år. Tanken är att genom avsutten utbildning utveckla svenska dressyrungdomar till att nå mästerskap och medaljer.

- Äntligen en rejäl satsning på de yngre ryttarna inom dressyren! För oss är det självklart att vara med och utveckla nästa generations ryttare.  Att redan i unga år lära sig att hantera och träna för långsiktigt hållbara hästar, det är grunden för en framgångsrik tävlingskarriär, säger Mikael Theorén, affärsområdeschef häst, Agria Djurförsäkring.

Agrias engagemang i att sprida kunskap för fler hållbara ridhästar var avgörande för att gå in som huvudpartner till DressagePower Academy.

– Vi är oerhört glada att få Agria som vår huvudpartner. Vi kommer att ha ett nära samarbete och knyta många intressanta och mycket kompetenta personer till akademin genom detta samarbete, säger Peter Härnstam, grundare av DressagePower.

Carl Hedin och Felicia Grimmenhag delar med sig

Sedan tidigare är namnkunniga ryttare och tränare som Therese Nilshagen och Cecilia Kristoffersson ambassadörer för akademin. I och med samarbetet kommer även Agrias profilerade ryttare och hästmänniskor att kunna bidra. Bland namnen märks Felicia Grimmenhag, Carl Hedin, Jens Fredricson och Karl-Henrik Heimdahl. 

DressagePower Academy har två grundare – förutom Peter Härnstam även Kristian von Krusenstierna, internationell dressyrryttare och Årets dressyrtränare 2018. Han ser fram emot att äntligen få starta akademin, som de två grundarna arbetat med sedan 2016.

– Vi är så glada att vi nu kan sjösätta detta fantastiska projekt som vi tror kommer göra ett stort avtryck. Vi tror på ökad avsutten kunskap för bättre prestation i sadeln, säger Kristian von Krusenstierna.

Läs mer här www.dressagepower.se.