Svenskarnas ovanliga husdjur - hängbukssvinet tar täten

Att katt och hund är de mest populära husdjuren i Sverige det vet de flesta djurintresserade personer. Men om man vänder på topplistan och gräver bakifrån, vilket djur hamnar då i toppen? Agria Djurförsäkring presenterar djurens baklängeslista 2018 som toppas av hängbukssvin strax före egyptisk långörad igelkott.

Det har hänt en del sedan Agria presenterade baklängeslistan år 2015. Den lilla söta egyptiska långörade igelkotten har trillat ned till en andra plats, och på första platsen tronar det maffiga hängbukssvinet.

-          Hängbukssvinet är en sällskaplig och charmig kamrat som är lätt att dressera och kan dessutom bli rumsren, säger Patrik Olsson, affärsområdeschef, sällskapsdjur, Agria Djurförsäkring.

Vallaby hoppar in på listan

En spännande nykomling har hoppat rakt in på en sjätte plats – vallabyn –  en australisk minikänguru. Den blir som en mellanstor eller större hund till storleken. Precis som för andra husdjur måste vallabyns hemmiljö anpassas efter djurets behov när det gäller utrymme och skötsel, i övrigt är det enligt Jordbruksverket tillåtet att ha en hoppande familjemedlem.

Baklängeslistan 2018:

  1. Hängbuksvin
  2. Egyptisk långörad igelkott
  3. Tenrec
  4. Skratt-duva
  5. Jordekorre
  6. Vallaby
  7. Löpanka
  8. Flygpungekorre
  9. Degus
  10. Gerbil

Listan bygger på de ovanligaste djuren som är försäkrade i Agria Djurförsäkring.