Mikael Theorén – ny affärsområdeschef för Häst & Lantbruk

Mikael Theorén tar över rollen som chef för affärområde Häst & Lantbruk i Agria Djurförsäkring. Han har en bakgrund inom hästvärlden, men också från försäljning och marknad på den civila sidan. 

-   Mikaels samlade erfarenhet med en gedigen bakgrund inom marknad, försäljning och ledarskap kombinerat med ett stort engagemang inom ridsporten passar perfekt för den här rollen, säger Agnes Fabricius, vd i Agria.  

Mikael har varit engagerad inom ridsporten sedan 1996, bland annat som ordförande i Södermanlands Ridsportförbund. Han har också arbetat centralt i Svenska ridsportförbundet och sitter nu i förbundets valberedning.

-   Under många år har en stor del av min fritid handlat om hästar och ridsport. Nu när möjligheten att kombinera hästintresset med att arbeta på ett fantastiskt företag och vara del av ett härligt team kom så fanns ingen tvekan, säger Mikael Theorén.

Den civila karriären har gått via företag som bland annat Edenvik Reklambyrå, Bofab Timeservices och Anaview samt som managementkonsult i det egna företag Teotec Management.

-    Jag tror att min långa erfarenhet av ledarskap och affärer inom många olika branscher, både nationellt och internationellt, kommer att passa bra in i Agrias fortsatta utveckling, fortsätter han.

Mikaels första arbetsdag på Agria blir den 19 juni.

Om Mikael  

Ålder: 54 år

Familj: Fru och två vuxna döttrar

Bor: Gnesta

Djur: Hund (sedan en kort tid tillbaka ingen häst)

Intressen: hästar och musik – komponerar musik till dressyrprogram, så kallad kür.