En stående ovation för ”Årets utställningshund”

Qirmizi Ovation heter skönheten som efter ett års intensivt tävlande tog hem titeln som ”Årets utställningshund” i samband med hundutställningen MyDog i Göteborg.  Qirmizi Ovation, är av rasen saluki och uppfödd av de stolta ägarna Nicklas Eriksson och Ingunn Solberg Eriksson i Grästorp. 

För att ta sig till final i tävlingen ”Årets utställningshund” räcker det inte med att vara vacker. Det krävs att satsande hundägare är utrustade med tålamod, tid och möjlighet att resa landet runt för att kvala till finalen. Nicklas Eriksson och Ingunn Solberg Eriksson, hemmahörande i Grästorp, har lyckats med alla bitarna på en gång.

Att Qirmizi Ovation är en vinnare visade han redan som nyfödd valp, då han var den enda i sin kull.

- Han hade en mycket speciell plats i våra hjärtan från dag ett. Ända sedan sin första officiella utställning har framgångarna varit med honom, redan som ettåring vann han sin första Best in Show, berättar Nicklas Eriksson.

Vinnarparet strålar av glädje och tacksamhet nu när deras fina pojke som fyraåring tar hem det mest prestigefulla priset i Sverige, Årets utställningshund.

Förutom äran får vinnaren ett resestipendium från Agria Djurförsäkring, som fördelar 40 000 kronor mellan de fyra mest framgångsrika utställningshundarna. Något som kan komma väl till pass när man åker land och rike runt på olika utställningar. 

Resultat ”Årets utställningshund” 2016

  1. Qirmizi Ovation, saluki, 1 902 poäng
  2. Castlerock Simply Magic, flatcoated retriever, 1 691 poäng
  3. Caci´s Look N´cute, flatcoated retriever, 988 poäng
  4. Vaskurs Jack Sparrpw Qonjacson, faraohund, 877 poäng

Foto: Roger Sjølstad

Kontakt,

Nicklas Eriksson, ägare till ”Årets utställningshund”, 0704-75 77 35

Patrik Olsson, affärsområdeschef smådjur, Agria Djurförsäkring, 070-258 60 13

Gillar? 0 röster, ej betygssatt 0 av 0 gillade, NaN i betyg