Agria och Länsförsäkringar bjuder på hoppning med svenska världseliten

Foto: Roland Thunholm

För andra året i rad går Agria Djurförsäkring och Länsförsäkringar in och stöttar VW Grand Prix, en av landets mest prestigefulla tävlingar på internationell nivå för den svenska hoppeliten. Förra årets trio på prispallen i VW Grand Prix med Peder Fredricson i täten, Rolf-Göran Bengtsson och Henrik Ankarcrona gav mersmak och nu är dags igen.  

Med Volkswagen Grand Prix får Sveriges bästa hoppryttare chansen att tävla på internationell nivå i Sverige. Den svenska ridsportpubliken uppskattar att se våra utlandsstationerade ryttare starta här hemma samtidigt som det ger allt fler i Sverige chansen att delta på tre platser med både kval och final med 150-klasser.

– Vi vill gärna bidra till att upprepa förra årets succé med att bjuda publiken och elitryttarna på en riktig folkfest vid tre tillfällen. Tillsammans med Volkswagen Grand Prix lyfter vi svensk ridsport och tävlingarna på högsta nivå för våra allra bästa hoppryttare, säger Ann Sommer, vd för Länsförsäkringar Sak och ordförande i Agria Djurförsäkring.

Årets tävlingar i VW Grand Prix

VW GP med Agria och Länsförsäkringar består av tre separata topptävlingar från juni till oktober, med de bästa svenska hoppryttarna på plats. Tävlingsplatser under 2017 är:

  • Grevlunda Grand Prix, 8-11 juni
    Kval fredag och final 1,50 på söndagen. Vinnaren kvalificeras till Elmia Scandinavian Horse Show.
  • Falsterbo Horse Show, 8-16 juli
    Volkswagen Trophy i Falsterbo med pris till bästa svenska hoppryttare. Alla de internationella klasserna räknas utifrån den poängtabell som gäller för internationella tävlingar, FEI.
  • Elmia Scandinavian Horse Show, 25-29 oktober
    Sista delen av VW Grand Prix inleds med kval på fredag och final på 150-nivå under söndagen. De två mest framgångsrika ekipagen går vidare till Sweden International Horse Show på Friends Arena.

Länsförsäkringar och VW går också in i den nya amatörtouren VW Rising Stars på Elmia. Från den 1 juni har hoppryttare möjlighet att kvala in till 70 platser i 1.20 och 1.25 klasser på samtliga regionala- och högre tävlingar i hela landet.