Mikael Theorén affärsområdeschef Häst & Lantbruk, Agria Djurförsäkring, har landat i Göteborg och ser fram emot en spännande vecka:

- Det här evenemanget gynnar ridsporten i Sverige och bilden av nationen som ledande inom ridsport över hela Europa. Det skapar synlighet i media, lyfter fram förebilder och ger svenska ryttare en chans att strida om de mest åtråvärda medaljerna på hemmaplan.

Flera av Agrias profilryttare deltar i EM. Missa inte den nyblivna SM-vinnaren Rose Mathisen och hennes hingst Zuidenwind när de rider den inledande lagdressyren på Ullevi på tisdag.

På torsdag håller vi tummarna för Douglas Lindelöw som tillsammans med SWB-hästen Zacramento deltar i laghoppningen inne på Ullevi. Om allt går vägen får alla Douglas-fans möjlighet att hålla andan vid de individuella starterna på söndagen.

På lördag bjuds det på en helt unik möjlighet att se körning med fyrspann på högsta nivå i stadsmiljö. Agrias bloggare Johan Denng och hans team kommer köra så det bokstavligen ryker.

Agrias profilponny Anton är officiell EM-maskot, och börjar med att glänsa vid Carl Hedins sida under måndagens invigningsparad. Senare under veckan kommer de att dyka upp här och där. Håll utkik efter Göteborgs charmigaste ekipage!

Emelie Brolin, bloggar som vanligt för Agria, och under kommande tisdag och onsdag håller hon ett extra öga på vad som händer på dressyrbanan.