Agria Djurförsäkring inleder samarbete med franska kennelklubben

Agria Djurförsäkring har slutit ett samarbetsavtal med den franska kennelklubben Société Centrale Canine. Agrias nya filial i Frankrike planeras att starta under våren 2018 med kontor i Paris. Därmed finns Agria representerat i sex länder.

Samarbetet, som är avgörande för etableringen, innebär att Société Centrale Canine väljer Agria som försäkringspartner för sina medlemmar och deras hundar.

-    Jag är mycket glad över vårt nya samarbete! SCC:s medlemmar får ta del av Agrias specialistkompetens inom hundhälsovård och skadeförebyggande åtgärder samt erbjuds förmånliga erbjudande om hundförsäkringar, säger Agnes Fabricius, vd, Agria Djurförsäkring.

Agria och SCC kommer också att synas tillsammans i olika sammanhang som på tävlingar, events, på Internet och i sociala medier.

-    Förbättringar inom hälsa och välmående för våra hundar är prioriterat för SCC. Vårt nya samarbete med Agria – som vi är glada över – är perfekt anpassat till vår strategiska inriktning när det gäller att öka medvetenheten bland våra uppfödare inom dessa områden och bidra till utveckling av ny forskning, säger Michel Mottet, ordförande för Société Centrale Canine.

Med den nya etableringen finns Agria i sex länder - Sverige, Norge, Danmark, Finland, Storbritannien och Frankrike. Under mer än tolv år har Agria successivt byggt upp framgångsrika verksamheter utanför Sverige. I de nordiska länderna har Agria under lång tid varit en ledande aktör i att bidra till vetenskaplig forskning.

-    Resultaten av den forskning som vi bidrar till vid de nordiska universiteten, framför allt inom hund, häst och katt, tar vi med oss och sprider i andra länder. En trygg försäkring är många gånger grunden för att öka djurens hälsa och välmående, säger Agnes Fabricius.

Avtalet med SCC gäller från den 1 januari 2018 och verksamhetens beräknas starta under våren. I Agrias franska erbjudande kommer även kattförsäkringar att ingå.

Om SCC

Den franska kennelklubben, Société Centrale Canine, är en ideell organisation som samlar 55 regionala hundorganisationer, 110 rasklubbar och över 1000 användarklubbar. Totalt har de fler än 550 000 anslutna medlemmar. Société Centrale Canine bildades 1881 och blev snart den ledande hundorganisationen i Frankrike. LOF är den enda officiella avelsboken som godkändes av det franska jordbruksministeriet år 1957 för att utfärda stamtavlor. Över 330 raser är representerade i den franska kennelklubben och varje år registreras cirka 220 000 valpar.

Om Agria Djurförsäkring

Agria Djurförsäkring är specialistbolag inom djurförsäkring för hund, katt, häst och smådjur, men även lantbruksdjur och grödor. Agria ägs av länsförsäkringsgruppen och startade år 1890. Bolaget har sitt huvudkontor i Sverige, har fem filialer och är marknadsledande på djurförsäkringar i Norden.