Nya Ponnykampen presenteras av Agria

Foto: Tom Jönehag

Ponnykampen är en ny tävling för unga på landets travbanor där Agria Djurförsäkring går in som en av tre samarbetspartners. Tack vare samarbetet tar ponnytravet dessutom plats på en helt ny arena – Sweden International Horse Show. 

– Ponnytiden är en helt fantastisk period i livet som bidrar med så mycket värdefullt i unga år. Vi vill gärna stödja Ponnykampen för att locka fler och lyfta fina initiativ som görs ute i landet, säger Stefan Fur, affärsområdeschef Häst & Lantbruk, Agria Djurförsäkring.

Ponnykampen presenteras av Agria arrangeras på tio platser runt om i landet och hela 23 travbanor deltar. Travbanorna har delats in i fem geografiska grupper och inom varje grupp körs två deltävlingar. Varje deltävling består av en kunskapsdel, ett lopp och en hejaklacksdel. Banorna samlar poäng i de två deltävlingarna och flest poäng går till stora finalen i september under derbyhelgen på Jägersro. De fyra främsta lagen i tävlingen kvalificerar sig också till ett mästarmöte på Friends Arena under Sweden International Horse Show i höst.

Samarbetet med Agria ger nya möjligheter

– Att Agria tillsammans med KRAFFT och Royal sulky ingått ett samarbete med oss är väldigt spännande och ger möjlighet att ytterligare satsa på unga i travsporten. Dessutom har samarbetet med Agria gett oss möjligheten att för första gången någonsin, såvitt jag vet, synliggöra ponnytravet under Sweden International Horse Show på Friends arena i höst. Det är såklart otroligt roligt, men också viktigt för travsportens ungdomsverksamhet, säger Lisa Persson, ungdomsansvarig på Svensk Travsport.

Ponnykampen presenteras av Agria som en del i projektet Samarbete mellan travskola och ponnytravklubb, vilket finansieras av Hästnäringens Ungdomssatsning (HUS) som finansieras via Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS). Tävlingen riktar sig till alla unga på travbanan och förhoppningen är att det upplägget ska stärka ett naturligt samarbete mellan ungdomarna på hemmabanan. Utöver detta har Svensk Travsport ingått samarbete med Agria, KRAFFT och Royal sulky.

Tävlingen kan följas på Unga travets Facebook-sida.

Kontakt:
Cecilia Wallin, telefon 076-168 10 04, cecilia.wallin@travsport.se
Stefan Fur, affärsområdeschef Häst & Lantbruk, 070-699 53 41, stefan.fur@agria.se