Nils av Maltestorp tog hem SIRE-priset för andra gången

För andra gången tog den omåttligt ståtliga Simmentaltjuren Nils av Maltestorp från Ljusfallshammar hem utmärkelsen SIRE-priset. Det var vid lunchtid som internationella rasdomare utsåg vinnaren av SIRE-priset, ett kvalitetspris för landets mest välmeriterade, äldre tjurar på Elmia Lantbruk idag.

Under Elmia Lantbruk korades Nils av Maltestorp till Sveriges mest robusta elittjur för andra gången, i tuff konkurrens mellan sex utvalda elittjurar. Men utnämningen blev inte fullt så dramatisk som förra året, då det uppstod en stunds förvirring när det upptäcktes att resultaten blandats ihop. Resultatet korrigerades snabbt, och Nils av Maltestorp tog emot vinnarrosetten. I år stod han som en självklar vinnare när tävlingen avslutades.

- Det här var jättekul verkligen, nästan overkligt. Han vann förra året också och året innan det var han tvåa. Nils är sju och halvt år nu, vi har haft honom sedan han var ett. Han är oerhört värdefull för oss, han gör bra reklam för företaget. Han ger fantastiskt fina avkommor och vi är glada för alla framgångar, säger en lycklig ägare Stefan Johansson från Vita Fall.

Nu laddar Stefan Johansson med ett ordentligt firande av dubbelsegern.

- Det blir något i helgen, jag vet inte vad men något blir det absolut, det måste firas!

- Vi på Agria gratulerar både Nils av Maltestorp och Stefan Johansson till en fantastisk bedrift att för andra året i rad ta hem utmärkelsen SIRE-priset, säger Stefan Fur, affärsområdeschef Häst och Lantbruk på Agria Djurförsäkring.

Förutom äran att vara den finaste aveltjuren, får Nils av Maltestorp och Stefan Johansson ta emot en guldmedalj och en check på 15 000 kronor från arrangörerna Agria Djurförsäkring och Svensk Köttrasprövning.

Samtliga sex deltagare fick prisrosetter och vackert inramade kollage på sina tjurar.