Gosehäst gav 15 000 kronor till Barncancerfonden

Under helgen såldes det inte bara levande föl på Breeders Trophy i Flyinge under SWB:s elitfölauktion. En av kvällens hästar var nämligen den något mjukare typen, och såldes till förmån för Barncancerfonden. Annethe Ovesson, som driver Stuteri Salmonbay i Jämtland, ropade hem Agriahästen för hela 15 000 kronor. 

Agria Djurförsäkring stod som säljare till den minsta hästen i auktionslistan, och efter att ha visats upp med god hjälp av Flyinges studenter tog budgivningen fart. Annethe Ovesson, som driver Stuteri Salmonbay i Jämtland, var på plats men hade inte planerat att köpa någon häst.

När hon fick syn på Agriahästen, som auktionerades ut till förmån för Barncancerfonden, kunde hon dock inte hålla sig - och efter att Annethe lagt första budet kom budgivningen igång. Slutpriset blev hela 15 000 kronor, pengar som oavkortat går till Barncancerfonden.

– Jag är väldigt glad för min nya häst, den kommer att ingå i mitt team av maskotar som alltid följer med på tävling, Hemma finns ett gäng maskotar som jag har samlat på mig under åren, och som jag har positiva minnen från. Agriahästen kommer påminna mig om att jag hjälpt till och gjort en bra grej för Barncancerfonden, det känns bra, säger Annethe Ovesson efter köpet.