Fotbollsstjärnornas namn trendar i djurvärlden

En EM-trupp fylld av hundar, katter, hästar och marsvin?! Idag döps tusentals djur efter superstjärnorna på fotbollsplanen och minst 1000 djur spetsar öronen om man ropar ”Zlatan!”. Men allra populärast bland fyrbenta vänner är Messi, det visar statistik från Agria Djurförsäkring. 

Över 1000 djur som är försäkrade i Agria heter Zlatan. Det är framförallt katterna som fått axla fotbollsstjärnans namn, men även ett antal hamstrar som uppkallats efter honom.

När det kommer till övriga svenska landslaget är det dock tomt. Inga Guidetti, Elmander eller Källström finns med på listan.

- Så ett tips till alla fotbollsfantaster – vill ni ha ett originellt namn och samtidigt hylla din favoritspelare är det bara att välja och vraka i landslagsuppställningen, säger Patrik Olsson affärsområdeschef smådjur, Agria Djurförsäkring.

Svenska namnfavoriten har dock konkurrens från sydligare breddgrader. Messi är det fotbollsnamn som flest bär idag, sett till djur försäkrade i Agria Djurförsäkring. Med minst 1400 djur, allt från hund till fåglar, tar Messi hem guldmedaljen.

Messi och Zlatan verkar spela i en helt egen liga, då bronsplatsen är långt ifrån i antal. Endast 125 djur har fått äran att bära Ronaldos namn. Det är dock inget att vara ledsen över då Ronaldo utklassar både ettan och tvåan när det kommer till hästnamn. Här är det öppet mål, med hela 43 hästar som döpts efter stjärnan.

Kattmänniskorna är de som i störst utsträckning döper sina djur efter kända fotbollsspelare. Inte nog med att de är flest till antalet, bland katterna är det även störst variation bland fotbollsnamnen. Här hittar vi en handfull katter vid namn Özil och lika många som heter Rooney. Fågelägarna däremot, verkar inte vara lika inne på fotboll. Här hittar vi endast Messi bland de stora proffsnamnen.

Topplista - populära fotbollstjärnor som ger namn till husdjur:

  1. Messi
  2. Zlatan
  3. Ronaldo