Agria stöttar träningsserien i terrängridning med stilbedömning, där alla barn, ungdomar och ponnyer är välkomna. Cupen startade 2009, på initiativ av Pernilla och Ted Velander, då de saknade ett första steg in i fälttävlan för de yngsta ryttarna.

- Vi brinner för den här serien, vi är väldigt glada att den väcker så stort intresse. Med hjälp av sponsorer som Agria och Betfor kan vi utveckla serien ytterligare och skapa vägar in i sporten för nya ryttare och familjer, säger Pernilla Velander.

Sugar Cup har deltävlingar i tio regioner runt om i Sverige. Efter regionfinalerna går cirka 40 ekipage vidare till den stora finalen, som arrangeras i samband med SM i fälttävlan på Hovdala Slott utanför Hässleholm i augusti.

- Agria vill vara med och bidra till ungdomars utveckling inom sporten, och serien är ett mycket bra initiativ som vi gärna vill stötta. Att cupen rids på flera platser runt om i landet gör att den blir tillgänglig för många, säger Stefan Fur, affärsområdeschef Häst och Lantbruk på Agria Djurförsäkring

Alla som deltar i Sugar Cup erbjuds gratis medlemskap i Agrias Ponnyklubb.

Läs mer om hur Sugar Cup går till

Kontakt:
Stefan Fur, affärsområdeschef Häst & Lantbruk, Agria Djurförsäkring, 070-699 53 41, stefan.fur@agria.se
Pernilla Velander, grundare och arrangör av Sugar Cup, 070-864 06 00