Agria i samarbete med nya Scandinavian Horse Show Elmia

Agria Djurförsäkring går in som titelsponsor och partner för ridsportens nya superevenemang Scandinavian Horse Show Elmia. I oktober går den första showen av stapeln i Jönköping.

-      Vi vill gärna vara med och stödja evenemanget som tar Elmias gamla hästtraditioner in i framtiden med ett helt nytt spännande koncept där hoppning, dressyr och avel får plats under samma tak, säger Stefan Fur, affärsområdeschef Häst, Agria Djurförsäkring.

Elmia Scandinavian Horse Show i Jönköping ska bli en stor branschträff för svensk ridsport – en mötesplats för alla som på olika sätt är verksamma i branschen och andra hästintresserade. Bakom evenemanget står en tung kvartett - Lisen Bratt Fredricson,  Anna Bråkenhielm, Jan Olof Wannius och Sylve Söderstrand – som alla är profiler med stor erfarenhet inom svensk ridsport.

Med deras samlade erfarenhet växer det fram enorma möjligheter till en ny samlingsplats för uppfödare och en arena för svenska hästar. 

-      För oss känns det som en självklarhet att Agria är med i den här satsningen. Deras långa erfarenhet som sponsorer inom sporten kommer att bidra till att ytterligare lyfta evenemanget till något riktigt bra för svensk hästsport, ryttare, hästägare och uppfödare, säger Lisen Bratt Fredricson.

Den geografiska placeringen i Jönköping visar också att hästverksamhet på elitnivå inte behöver ligga i storstäder eller i skuggan av våra stora städer.

-     Det är positivt med en geografisk spridning av hästevenemang. Kartan för hästsverige växer och kommer lite närmare många hästägare, säger Stefan Fur.

Den 26-30 oktober 2016 får vi se det första resultatet av satsningen.