Samarbete för friska, hållbara jakthundar

Agria Djurförsäkring förnyar sitt samarbetsavtal med Svenska Jägareförbundet.

– Agria Djurförsäkring är en självklar samarbetspartner i vårt arbete för att bevara och utveckla den svenska jakten. Deras kunskap och intresse för att skydda våra fyrbenta jaktvänner är en viktig del för våra medlemmar, säger Oscar von Stockenström, medlems- och marknadschef vid Svenska Jägareförbundet.

Agria värnar starkt om hundarnas insatser vid den svenska viltförvaltningen. Hundar som rör sig fritt i naturen är ofta utsatta för risker som exempelvis trafikolyckor eller sammandrabbningar med vilt som vildsvin och rovdjur.

– Vill vi bidra till friska, hållbara hundar i naturen. Det gör vi på olika sätt bland annat genom skadeförebyggande rådgivning, erbjudanden som uppmuntrar hundägaren att skydda sin hund och gratis telefonveterinär för alla hundar i Agria, säger Patrik Olsson, affärsområdeschef för smådjur på Agria Djurförsäkring.

Genom rapportering av skadestatistik kan Agria uppmärksamma var farorna i naturen finns samt föra ut kunskap om förebyggande arbete för att skydda sin hund. Ett exempel är att Agriaförsäkrade hundar som skadar sig under jakt när de bär skyddsvästar av märkena Dogtech, och Hunting (den sistnämnda gäller för inköp före 1/4 2014) slipper självrisk på försäkringen.

– Med en riktigt bra skyddsväst på hunden med reflexer, inbyggd flytväst och skydd mot vildsvinsbetar har man bättre möjligheter att skydda sin hund, säger Patrik Olsson.

Som jägare och hundägare ska medlemmarna i Svenska Jägarförbundet ska känna sig trygga om olyckan är framme. Därför får de 10 procent rabatt på djurförsäkringen, möjlighet att teckna en särskild jakthundförsäkring samt att en trafikeftersöksförsäkring och rovdjursförsäkring ingår i medlemskapet.

Jakthundsförsäkring är en paketlösning som ger ersättning för veterinärvård och livvärde vid olycksfall och även vissa sjukdomsfall som kan drabba jakthunden. Ersättning täcker för rehabilitering och kostnader för medicin.

Agria har även samarbetsavtal med flera hundorganisationer bland andra SKK, Svenska Brukshundsklubben samt ras- och avelsklubbar.