Vi på Agria vill göra det lättare för alla att engagera sig och hjälpa de djur som inte har en husse eller matte, berättar Patrik Olsson, affärsområdeschef på Agria och initiativtagare till projektet.

De första mottagarna blir Hundstallet och Kattstallet. Hela överskottet av intäkterna från armbanden som säljs från och med maj fram till 1 september 2014 går till deras respektive verksamheter.

 Efter det kommer vi att välja ut nya mottagare, berättar Patrik Olsson. Vi samarbetar idag med de största djurorganisationerna i Sverige och djurhälsa är ett stort fokus för oss, säger Patrik Olsson. Målet är att samla in minst en halv miljon kronor innan året är slut.

Margite Nordenstam, verksamhetschef för Hundstallet i Stockholm som årligen tar emot cirka 400 hundar menar att det kommer att innebära mycket för verksamheten:

 Behovet är stort, många av hundarna är i dåligt skick och kräver åtskilligt både i form av fysisk och psykisk rehabilitering. Det här blir ett betydelsefullt bidrag för oss, säger Margite.

Armbanden säljs på alla de event där Agria medverkar och kommer även att kunna köpas i vår webbshop AgriaShop.

När du köper Agria Djurförsäkrings armband så hjälper du oss hjälpa djur i nöd!

Armbandet kostar 100 kronor. Länken är gjord i silikon och berlockerna av zinc alloy. Materialen är godkända enligt EUs regler.