Zoosupport har idag 105 butiker i Sverige och driver även Vettris och Trimmis som erbjuder veterinärvård respektive trimning. De är den största aktören inom zoofackhandeln och har precis som Agria ett tydligt kunskapsfokus.

- Jag är otroligt glad över vår nya samarbetspartner. Vi vill finnas nära våra kunder och nu får vi tillgång till en ny professionell mötesplats med kunder och blivande djurägare, säger Patrik Olsson, affärsområdeschef på Agria Djurförsäkring.

Zoosupport är inne i ett expansivt skede och satsar bland annat på ett unikt koncept med djurcenter där zoobutik, veterinärklinik och trimning finns i samma lägen.

- Vi kan inte få en bättre partner än Agria, säger Ola Nyberg, vd för Zoosupport. Vi delar samma värdegrund där djurets välmående står i centrum och vårt samarbete adderar ett viktigt värde samt breddar vår service till kunderna.

Djurförsäkring är en viktig del av djurskyddet. Genom att öka synligheten och tillgängligheten kommer förhoppningsvis fler djur att bli försäkrade. För djurägaren innebär det också en trygghet mot oförutsedda stora veterinärvårdskostnader och risken att behöva värdera om man har råd att ge sina djur veterinärbehandling eller inte när de är sjuka eller skadade.

- Zoosupport är en oerhört seriös aktör. De satsar mycket på kunskap om djurens hälsa och välmående precis som Agria. Samarbetet med dem borgar för hög kvalitet och kunskap, konstaterar Patrik Olsson.

Barn mår bra av att växa upp med djur och det börjar ofta med en kanin eller ett marsvin. En undersökning från 2012 visar tyvärr att allt färre barnfamiljer skaffar dessa små djurvänner. Den trenden hoppas både Zoosupport och Agria Djurförsäkring på att vända.