Det finns ungefär 55 000 registrerade ponnyer i Sverige.  Agria Djurförsäkring har samarbeten med flera rasföreningar för ponny och tidigare i höst gick Agria in som ny huvudsponsor för utomhus-SM i hoppning för ponny 2014. En försäkring skräddarsydd för ponny och klubben är nästa steg i en tydlig storsatsning på just ponny.

Stefan har själv har varit ponnyförälder i många år.

 Det ger så mycket att få vara med och dela ett intresse med sina barn och det är grundtanken med Agrias Ponnyklubb. För det är ju också du som förälder som behöver stå för kunskapen runt ponnyägandet.  Det vill vi gärna hjälpa till med, allt från utfodring, stallmiljö och veterinärfrågor, förklarar Stefan.

Stefan ser också ett ökat behov av kunskap.

 Det finns så mycket kompetens inom Agria som vi vill ska komma alla ponnyägare till nytta. Bra hästhållning och allsidig träning bidrar också till friska och hållbara hästar.

Som medlem i Agrias Ponnyklubb får du ett välkomstkit, tips, råd och erbjudanden via ett digitalt månadsbrev och dessutom Ponnymagazinet i digital utgåva två gånger per år. Träningsridläger inom hoppning, dressyr och fälttävlan kommer också att arrangeras via Agria Ponnylubb.

Agrias Ponnyklubb lanseras under Stockholm International Horse Show sista helgen i november och från och med den 28 november lanseras även ponnyklubbens webbplats: www.agria.se/ponnyklubben.

Den som tecknar Agrias försäkringsprodukt "Agria Ponny" blir automatiskt medlem i klubben. Andra kan ordna medlemskap via AgriaShop.