Personer som arbetar för djur som far illa gör det ofta i det tysta och med knappa medel. Av den anledningen instiftade Agria Djurförsäkring för tio år sedan priset Djurens Hjälte. Priset lyfter fram eldsjälar som gör sitt yttersta för våra tamdjur. Hjälten får dessutom ett stipendium på 25 000 kronor så att han eller hon får hjälp att fortsätta sitt viktiga arbete. Vilket djurslag som personen är besjälad av att hjälpa påverkar inte möjligheten att vinna.

– Den som får priset ska ha gjort något riktigt speciellt utöver sitt vanliga arbete. Vi söker personer som med kraft och engagemang gjort stor skillnad för djurens välmående, och kan inspirera andra att göra detsamma, säger Cecilia Winter, kommunikationsansvarig på Agria.

2012 gick priset till Shalini Persson som lägger ner ett enormt engagemang för att förbättra djurskyddet i Sverige. Shalini har bland annat grundat Kattjouren och Djurens jurister

Du nominerar din kandidat på agria.se. Där kan du också komplettera med referenser och utförligt beskriva varför du tycker personen är värd att utses till Djurens Hjälte 2013. Nomineringen är öppen fram till och med den 14 oktober.

– Djurens Hjälte utses av en jury som består av representanter från olika djurorganisationer, förklarar Cecilia. Stipendiet kan underlätta det viktiga arbetet, men vi vill också rikta strålkastaren på och ge uppskattning till dessa eldsjälar, de är värda stor beundran.

Regler för Djurens Hjälte

Priset på 25 000 kronor ska delas till en eller flera som:

  • Med personligt engagemang och vid sidan av sin ordinarie yrkesverksamhet har genomfört insatser för att skapa trygghet för djur och människor.
  • Tjänar som förebild för andra som vill förbättra djurhälsan och förbättra samvaron mellan djur och människor.

Till nomingeringen