Polisen kan stanna hemma första helgen i december. Det är visserligen final i allsvenskan men några större sammandrabbningar är inte att räkna med när fem finallag ställer upp i en närkamp. Fem lag har kvalat och kommer att rida final i samband med Stockholm International Horse Show. Med sig har lagen ett helt band av supporters. AgriaAllsvenskan är tävlingen som skapar en riktigt bra klubbkänsla!

-För oss är det viktigt att man värnar om sin klubb och driver fram sitt lag till seger. Det handlar om att skapa egna stjärnor på hemmaplan, säger Stefan Fur, chef för affärsområde häst på Agria.
Wiveka Lundh på Svenska Ridsportförbundet tycker framförallt att det är viktigt att främja lagkänslan.

- Ridsporten är en väldigt individuell sport och genom AgriaAllsvenskan skapar vi en samhörighet. Rent sportsmässigt så är det också väldigt fostrande. Alla stora mästerskap inkluderar ju en lagtävling.

Med start i vecka 43 börjar Agrias ”One Week of Fame”. Då får varje klubb som tagit sig till final en vecka i rampljuset. Laget kommer att presenteras på bland annat Agrias hemsida genom ett reportage och en film som klubben tillverkar själv. Under själva finalen i Globen så kommer ett hejjarklackspris delas ut.

- Nu trampar ridsporten gasen i botten. Det här är ett sätt att lyfta sporten ett par snäpp högre, sammanfattar Stefan Fur.

De ridklubbar som gått till final i Agria Allsvenskan är:

  • Mantorpsryttarna
  • Nääs RF
  • Årsta-Runsten
  • Jump Club
  • Flyinge HSK