Ny akademi vill tända stjärnor i ridsporten

Young Riders Academy är en ny satsning som ska ge unga talanger inom ridsporten chansen att utvecklas inom hoppning eller dressyr under 2013. Bakom satsningen står Agria Djurförsäkring, Krafft och Leksands Knäckebröd. Deltagarna kommer att utses i början av 2013 med hjälp av en tävling som kan följas på den egna hemsidan, Facebook och Youtube. Vinnarna, fyra dressyrryttare och fyra hoppryttare, kommer sedan under hela 2013 att få träning och coachning som syftar till att utveckla dem både som ryttare och på ett personligt plan.

Young Riders Academy vill ge unga talanger inspiration, utbildning och ökade utvecklingsmöjligheter inom hoppning eller dressyr. Akademin vill även utveckla de unga ryttarna på det personliga planet genom föreläsningar inom kost och hälsa, om  målformulering, planering och coachning.

Akademideltagarna kommer att få sin utbildning både vid gemensamma träffar och på distans. Ledare, mentorer och medverkande i akademins aktiviteter är några av Sveriges framstående profiler inom ridsporten; Tomas Torgersen, Linda Heed, Gunilla Byström och Elisabeth Lundholm. Dessutom kommer ett kompetensteam av experter att bidra med kunskaper inom kost och hälsa, träning, foder, hästhållning med mera.

Tävlingen kan följas främst via akademins webbplats, youngridersacademy.se, samt via Facebook och Youtube. De tävlande kommer att ladda upp både fakta om sig själva och en filmsekvens på två minuter från träning eller tävling. Bidragen granskas av tävlingsjuryn och godkända filmer publiceras. När tävlingen är klar återstår åtta vinnare, fyra inom hoppning och fyra inom dressyr, som kommer att bilda 2013 års Young Riders Academy.

Tävlande om en plats i akademin ska ha en ålder mellan 16 till 25 år och under 2012 ha tävlat huvudsakligen i hoppning på 120 cm eller i dressyr på Lätt A-nivå. Det innebär maximalt tre starter i 130 cm hoppning eller Medelsvår B i dressyr.