Agria sponsrar Champion of the Youngsters

Från och med 2013 går Agria Djurförsäkring in som huvudsponsor för de 7-åriga hopphästarna under Champion of the Youngsters. Finalen kommer i och med det att förläggas till Stockholm International Horse Show.

Tävlingarna kommer även 2013 att gå av stapeln på Grevagårdens Ridcenter under augusti månad. Agria bjuder sedan in de fem främst placerade från 7-årsklassen till en Grand Final inför storpublik på Ericsson Globe Arena under Stockholm International Horse Show. Den totala prissumman för de bästa 7-åringarna kommer därmed att närma sig 100 000 kr.

- Att studera de bästa hopphästarnas utveckling till morgondagens stjärnor kommer säkert att falla vår publik i smaken, säger Ulf Rosengren, Stockholm International Horse Show.

Samarbetet medför också en fortsatt satsning på den svenska uppfödarkåren. En inbjudan till alla uppfödare av de tävlande svenskfödda hästarna till Champion of the Youngsters kommer att utökas med att Agria ordnar Vip-biljetter till uppfödarna av de svenskfödda finalhästarna till tävlingarna i Globen. Agria och Champion hoppas att denna satsning skall ge den svenska uppfödarkåren ännu en anledning att satsa och att vi får behålla de bästa hästarna i Sverige.

- Att medverka till en bra och framgångsrik svensk avel är viktigt för Agria. Vi hoppas att satsningen ska ge energi åt alla de som producerar hopphästar och utbildar dem i Sverige. Samtidigt ger det en möjlighet att få rida inför storpublik under Stockholm Horse Show, säger Stefan Fur, affärsområdeschef på Agria Djurförsäkring.