Nu lanseras första reseförsäkringen för djur

Vem kan njuta av sin semesterresa om hunden eller katten blir sjuk? Ingen, tror Agria Djurförsäkring och lanserar nu en reseförsäkring anpassad efter svenskarnas nya resvanor.

Tar du med dig hunden när du reser? Eller får den stanna hemma när du ger dig av utomlands? Oavsett vilket så finns nu en försäkring anpassad för en matte eller husse på resande fot - oavsett om djuret följer med eller stannar hemma.

Agria Trygghet, som försäkringen heter, är ett komplement till den vanliga veterinärvårdsförsäkringen. I grunden ersätter den kostnader för djurpensionat om ägaren själv blir sjuk och inte kan ta hand om sitt djur. Nu utökas försäkringen och innehåller även ett rese- och avbokningsskydd – för hunden och katten.

– Djuren klassas inte som ”närstående familjemedlem” i resevillkoren. Men hur kul är det egentligen att resa bort på semester när en fyrfotad familjemedlem blir sjuk? undrar Patrik Olsson, Agria Djurförsäkring.

Om hunden eller katten följer med på semestern och blir sjuk utomlands – ja, då ersätter försäkringen Agria Trygghet också.

– Försäkringen ersätter extrakostnader om du måste avbryta din resa, förlänga den eller om du får extra hotellkostnader i och med det, berättar Patrik Olsson vidare.

– Från början var tanken att försäkringen skulle ge den där extra tryggheten som djurägare i enpersonshushåll kan behöva. Men vi har sett att det finns andra luckor i samhället där djuren och djurägarna behöver extra skydd. Därför har Agria Trygghet utvecklats till att även omfatta rese- och avbokningsskydd, fortsätter Patrik Olsson.

Läs mer om Agria Trygghet