Douglas Lindelöw och Agria ingår samarbete

Ett nytt samarbete mellan Agria Djurförsäkring och Douglas Lindelöw gör det möjligt för Douglas fortsatta utveckling som ryttare på elitnivå. I samarbetet blir Douglas ambassadör för Agria.

I vintras fick Douglas Lindelöw Agrias stipendium Agria Young Rider. Efter det har Douglas framgångar fortsatt att avlösa varandra och han har tydligt visat att han tänker bli en tävlingsryttare i de stora sammanhangen. Nu har Agria och Douglas ingått ett samarbete där Douglas blir ambassadör för Agria.

– Det känns jättebra att ha Agrias stöd i ryggen. Det ger mig förutsättningar att kunna satsa mer och nå ett steg längre, säger Douglas, som menar att samarbetet även ger honom en känsla av att vara en del i en större gemenskap.

Samarbetet med Douglas ligger helt i linje med Agrias övriga satsning inom hästsporten i Sverige.

– Att ge unga svenska talanger som Douglas möjlighet att satsa helhjärtat är bra för många. Svenska ungdomar får bra förebilder och våra svenska uppfödare får duktiga ryttare som kan rida och marknadsföra deras hästar, säger Stefan Fur, hästchef på Agria Djurförsäkring.

Douglas kortsiktiga mål är att delta i FEI Nations Cup Promotional League med ambitionen att få tillbaka laget till superligan.

I vardagen tränar han för mamma Agneta och rider 8-9 hästar varje dag – något han tycker är precis lagom.

– Nästan lika mycket som att tävla och vinna älskar jag att rida unga hästar och känslan av att vi växer samman och utvecklas tillsammans.