Talangfulla ryttare får Agrias stipendium 2011

Douglas Lindelöw, Marina Mattsson och Amanda Svanberg heter Agrias stipendiater för 2011. Agria Djurförsäkring och Svenska Ridsportförbundet fortsätter sin framgångsrika satsning på ungdomar som siktar på elitnivå under 2011. Agrias stipendium på 50 000 kronor delas ut till en ponny-, en junior- och en Young rider-ryttare.

Agria Young rider 2011, Douglas Lindelöw 20 år

Douglas Lindelöw, 20 år, Hörby, är Agria Young Rider 2011. Douglas är regerande Europamästare för Young rider sedan mästerskapet i somras där han också red i det svenska lag som tog en silvermedalj. Sedan i våras är han regerande svensk mästare i hoppning inomhus för seniorer och tog en silvermedalj på utomhusmästerskapet i Stockholm i somras. För några veckor tog han sin första stora internationella Grand Prix-seger och står på deltagarlistan både till Stockholm International Horse Show och till Göteborg Horse Show, dit han fick en specialinbjudan efter EM-guldet i somras.

Agria Juniorryttare 2011, Marina Mattsson 16 år

Marina Mattsson, 16 år, Stehag, är Agria Juniorryttare 2011. Marina Mattsson är ett av de stora framtidshoppen inom svensk dressyr och låg högt i resultatlistorna redan som ponnyryttare. Hon är dubbel svensk mästare i dressyr, för juniorer med Beckham och för ponny med Capriole. Marina Mattsson ligger stadigt över 70 procent vare sig det är ponny eller häst hon startar och efter en framgångsrik helg på Strömsholm i juni blev det först NM för juniorer i Norge där det blev en silvermedalj och därefter ponny-EM i England, där Marina var i final.

Agria Ponnyryttare 2011, Amanda Svanberg 13 år

Amanda Svanberg, 13 år, Åhus, är Agria Ponnyryttare 2011. Tillsammans med sina ponnyer Findus och Jarno RP 145 finns hon med i översta skiktet på resultatlistorna. Med Findus var 2010 sista säsongen och ekipaget avslutade med att bli överlägsna svenska mästare i dressyr. Med Jarno och nytillskottet Lykkes Chester finns framtiden och Amanda planerar för en tävlingssäsong med Jarno, medan Chester fortfarande behöver utvecklas och få mer rutin. Amandas tränare Johanna Aspnäs spår en lysande framtid för Amanda och menar att vi bara sett början på en framgångsrik ryttarkarriär i Åhusryttarinnan.

– Med den här trion har vi återigen hittat stipendiater som är goda representanter för ridsporten, inte bara när man ser på resultaten, utan också på hur de månar om och tar hand om sina hästar och ponnyer, säger Suzanne Burdén, kommunikationsansvarig på Agria Djurförsäkring.

– Det var inte lätt att utse årets stipendiater, det finns många duktiga ryttare under seniornivå, men vi tror att vi med de här tre har hittat dem vi förmodligen kan få se i mästerskapssammanhang många gånger i framtiden, säger Wiveka Lundh, sportchef på Svenska Ridsportförbundet.

Agria Young Rider, Juniorryttare och Ponnyryttare får ett stipendium vardera på 50 000 kronor för att utveckla sin ridning och kunna satsa på tävlandet. Stipendierna delas ut i samband med Stockholm International Horse Show under kvällsföreställningen söndagen 28 november.