Sara delar med sig till nästa generation

Tisdagen den 2 mars får Gävle Ponnyklubb lära känna hoppryttaren Sara Molvidson i Team Agria. Under tre timmar delar hon med sig av sina erfarenheter i arbetet med att utbilda och träna hästar framförallt i hoppning.

Det var under Strömsholmstävlingen 2009 som Gävle Ponnyklubb visade att de är en klubb att räkna med. Under Agria Ponnyallsvenskan hejade de fram sitt lag på allra bästa sätt och vann priset som bästa hejarklack. Priset är en clinic med hoppryttaren Sara Molvidson i Team Agria.

För vår del betyder det jättemycket att en så meriterad ryttare som Sara kommer hit. En ung tjej som visar våra ponnyryttare att det finns en fortsättning efter ponnytiden och att allt är möjligt, säger Anita Engholm, ridskolechef på Gävle ponnyklubb.

Under kvällen kommer Sara att jobba med två grupper. Dels några yngre ryttare som hejade fram sitt lag under Agria Ponnyallsvenskan och sedan en grupp med lite äldre ryttare som tävlade i laget på Strömsholm. Det blir stort fokus på ryttarnas sits och position. Dessutom har Sara med sig Liqiudo, en av hennes egna hästar. ”Ludde” som han kallas är 15 år och har både gått 1.60 hoppningar och startat nationshoppningar med Sara.

Med Ludde avslutar hon med att visa hur hon rider och tränar. Att variera träningen för alla hästar är viktigt för hållbarhet och motivation. Ett annat tips är att låta hästens självförtroende växa och alltid avsluta träningen när hästen går som bäst.

De gångerna jag sett en clinic går jag alltid därifrån full av inspiration och jag vill genast hem och försöka praktisera det i min hemmiljö. Jag hoppas att både deltagarna och publiken går därifrån med samma känsla och att dom förhoppningsvis lärt sig något nytt eller återupptäckt något gammalt, berättar Sara.

Clinicen startar 18.00 och avslutas ca 21.00. Under kvällen finns chans att köpa kaffe med tillbehör.

Vägbeskrivning
Riksväg 80 från Sandviken vid Valbo kyrka sväng av mot Hagaström. Därefter vänster över bron och första vägen till höger. E4 sväng av mot Falun Sandviken. Därefter mot Hagaström. Höger vid Statoilmacken och först vägen till vänster. Vi finns vid Valbo kyrka.