Ryttartalangerna i Team Agria bloggar om gemensam tävling i Tyskland

Följ bloggen på www.agria.se där ryttarna i Team Agria, tillsammans med veterinärer, coacher och Svenska Ridsportförbundet delar med sig av sina tips och erfarenheter om hur de laddar inför den stora utlandstävlingen.

Mellan den 29 april och den 4 maj kommer ryttarna i Team Agria för första gången tävla tillsammans och det i Mannheim i Tyskland. Inför den stora tävlingen utomlands bloggar de om sina förberedelser och planering på www.agria.se. I bloggen kommer du också att kunna ta del av veterinärtips från Agrias egna veterinär Charlie Lindberg om vad du ska tänka på när du reser med din häst.

– Det viktigaste kriteriet när du ska välja hästtransport är ventilationen. Det är en svag punkt på många modeller, men den absolut väsentligaste ur hästens synpunkt. Med tanke på att en normalstor häst behöver minst 45 kubikmeter ny luft i timmen för sin luftväxling i lungorna, är det lätt att inse att hästar kan påverkas negativt när de står instängda i ett begränsat utrymme, berättar Charlie.

Team Agrias egna coach Johan Fyrberg bloggar om sina erfarenheter kring mental träning, mål och prestationer.

– Mål är viktigt, dels för att motivera dig i din träning och utveckling, men också för att få ett kvitto på att det du gör med din häst går i rätt riktning. Att hitta ett mål som både är stimulerande och utmanande men samtidigt är realistiskt att nå kan vara ett rättesnöre, berättar Johan.

Suzanne Burdén, kommunikationsansvarig på Agria och den som arbetat med Team Agria sedan starten 2007, skriver om ryttarnas utveckling från då till nu. En av ryttarna i Team Agria, Angelica Augustsson finns sedan drygt tre år tillbaka i Tyskland och jobbar som förste beridare. I helgen som var tävlade hon i Bad Homburg som en uppladdning inför Mannheim.

– Jag red Camelita i Grand Prix och hon var felfri i grundomgången. Inför omhoppningen tog jag bara ett par språng nere på framhoppningen, omhoppningsbanan var bra för mig och jag hade en bra känsla innan jag gick in. Min plan var att rida fort, korta vägar men med kontroll, han som var i ledningen hade tydligen ridit som en "hästtjuv”. Vi var felfria och en halv sekund efter vinnaren och vi slutade tvåa! Jag var jättenöjd och ganska överraskad med en oväntad andraplats, berättar en glad Angelica.